Communicatie software Groen, Grond en Infra

Komatsu PC450HRD-8 sloopmachine voor Meuva

Publicatiedatum: 11-10-2008 17:22
Onlangs nam dhr. Jongeneel, directeur van Meuva B.V., de nieuw geleverde Komatsu PC450HRD-8 sloopmachine in ontvangst van BIA Accountmanager (regio Zuid-Nederland) Arjen Uijtewaal.

Het in 1966 opgerichte Meuva B.V. kent een lange historie. Het bedrijf is in de loop der jaren uitgroeien van een vuurvast ovenbouwbedrijf naar een veelzijdig bedrijf gespecialiseerd in het verwijderen van asbest en vuurvaste materialen. De sloopwerkzaamheden variëren van woningdemontage tot het slopen van complete fabrieken. Het werkterrein van de petrochemische industrie is Meuva zeer bekend.

De door BIA B.V. geleverde Komatsu PC450HRD-8 (High Reach Demolition) is geleverd met graafarm en een sloopgiek. Het snelwissel-systeem maakt het mogelijk om binnen een uur van de normale graafmachine een sloopmachine te maken. Opgebouwd met de driedelige sloopgiek heeft deze machine een maximaal hoogtebereik van 27 meter. Uitgerust met het Komatsu PPC systeem gekoppeld aan EMMS en VHMS controle units, biedt de machine middels proportionele bediening uitzonderlijke precisie op grote hoogte. De PC450HRD-8 verkrijgt zijn kracht en inzetbaarheid uit de nieuwe Komatsu TierIII krachtbron met een netto vermogen van 345 pk. De ruime kantelbare sloopcabine staat, ook bij het werken op grote hoogte, garant voor een perfect zicht op het uitrustingsstuk.


De huidige sloopklus van de PC450HRD-8 machine is bij de Shell in PernisDe huidige sloopklus van de PC450HRD-8 machine is bij de Shell in Pernis