Communicatie software Groen, Grond en Infra

Nieuwe Sennebogen fabriek

Publicatiedatum: 12-11-2008 17:34
Nu is het dan zover, de nieuwe Sennebogen Plant 2 is in gebruik en biedt plaats aan ongeveer 350 medewerkers Productie, Productontwikkeling, Techniek en Administratie; een investering van circa 30 miljoen euro.
Recentelijk bezochten meer dan 3.500 gasten de nieuwe fabriek om, samen met management en werknemers, de opening te vieren.

Sennebogen is een Duitse fabrikant van specifiek gebouwde kranen voor de bouw-, schroot-, overslag-, recycling- en haven sector.

Door een wereldwijde toename van de vraag naar grote overslagmachines en hijskranen is de nieuwe fabriek een belangrijke strategische stap en weer een mijlpaal in het 55-jarig bestaan van het in Straubing gevestigde familiebedrijf. “In de toekomst zullen we nog sneller en flexibeler in kunnen spelen op de wensen en eisen van onze klanten en relaties.”, aldus Erich Sennebogen Jr. Geoptimaliseerde processen, van materiaalontvangst tot het afleveren van machines, dragen bij aan betrouwbare planningen en kortere doorloop- en levertijden. Verder voldoet Plant 2 aan alle logistieke vereisten voor mondiaal transport van machines, over weg, rails en water.

Met de voltooiing van Plant 2 heeft Sennebogen nu vier productielocaties, waarvan drie in Duitsland en één in Hongarije. In totaal zijn ongeveer 1.000 werknemers verantwoordelijk voor een omzet van circa 360 miljoen euro.