Communicatie software Groen, Grond en Infra

Asfaltdag bij Kuiken drukbezocht

Publicatiedatum: 06-11-2008 11:25
Nederlandse, Duitse en Belgische belangstellenden bezochten 4 november jl. de speciale asfaltdag bij Kuiken N.V. Tijdens deze themadag werd de complete lijn asfalteermachines, walsen en graders van Volvo Construction Equipment nader geïntroduceerd aan de aanwezigen.

Ook werd de nieuwe verkoop en service organisatie van deze productgroep nader voorgesteld. Als afsluiting werden op het demo terrein van Kuiken N.V. de verschillende wegenbouwmachines gedemonstreerd.
 “Service is extreem belangrijk voor wegenbouwmachines” aldus Jelle Bosscha, Managing Director van Kuiken N.V. “We hebben dan ook in eerste instantie veel energie gestoken in het aantrekken van de juiste mensen die de verkoop, service, onderhoud en onderdelenvoorziening gaan verzorgen van deze machines. Alleen op die manier kunnen we een toegevoegde waarde bieden aan de bedrijven die werken met deze machines. Ook vanuit ons netwerk van servicevestigingen kunnen we bedrijven die actief zijn met wegenbouwmachines, de ondersteuning bieden die voor deze machines gewenst is”.

De complete lijn Volvo wegenbouwmachines bestaat uit asfalteermachines, walsen, freesmachines en graders. De reeks walsen bestaat uit 18 verschillende grondverdichtingswalsen en 10 verschillende asfaltwalsen, met werkbreedtes variërend van 90 centimeter tot 213 centimeter. Het machinegewicht van de walsen varieert van 1.5 ton tot 24 ton, afhankelijk van de machine. De reeks asfalteermachines bestaat uit een serie van 9 verschillende machines, die leverbaar zijn op zowel rupsen als op wielen. Werkbreedtes tot een maximum van 16 meter zijn mogelijk, met een maximale laagdikte van 50 centimeter. Daarnaast komen er in de toekomst ook 2 asfaltfreesmachines, met werkbreedtes van 50 en 200 centmeter. De 7 verschillende types graders van 15.8 ton tot 22.1 ton maken de lijn wegenbouwmachines compleet.