Communicatie software Groen, Grond en Infra

Kleemann afgeleverd bij Daanen en Rodenburg

Publicatiedatum: 13-11-2008 11:57
Van der Spek Vianen B.V. heeft onlangs in het land van maas en waal een nieuwe Kleemann MR100Z(S) rupsmobiele puinbreker afgeleverd. De machine is in gebruik gesteld op een slooplocatie in de buurt van Waardenburg waar ca. 3000 ton moest worden gebroken.
Daanen en Rodenburg sloopwerken B.V. is een combinatie van  Daanen Altforst B.V. & Joop Rodenburg Grond & Sloopwerken B.V. Door het bij elkaar voegen van beiden specialismen; transport en sloopwerk kunnen de aangenomen sloopwerken snel en adequaat worden uitgevoerd. Men beschikt namelijk over eigen kranen, transport en sinds de aflevering van de Kleemann MR100Z(S) een rupsmobiele puinbreker.

De geleverde  Kleemann is een combi-breker, dat wil zeggen een puinbreker met een aangebouwde nazeef-unit en retourband voor de overkorrel. Het grote voordeel hiervan is dat er geen losse zeefmachine hoeft te worden geplaatst achter de puinbreker voor het uitzeven van de gewenste fractie. De overkorrel wordt via de retourband die aan de zijkant van de machine is geplaatst gelijk terug gebracht in de breker

Een Scania 6-cilinder DC12 met turbo die een vermogen levert van 268 kW drijft de breker aan. Zoals gewoonlijk bij Kleemann worden alle banden en zeven door middel van elektromotoren aangedreven.