Communicatie software Groen, Grond en Infra

Nederlands team neemt 4 prijzen mee naar huis

Publicatiedatum: 18-11-2008 16:50
Het Nederlandse team heeft in Malaga, Spanje, een mooi resultaat behaald en vier prijzen mee naar huis mogen nemen. Peter van Schaik behaalde in het totaalklassement een 3e plaats achter de Duitse machinist Sebastian Behr en Timo Honkaniemi uit Finland.
Naast dit mooie resultaat voor Peter van Schaik waren er nog meer Nederlandse successen. Zo behaalde het Nederlandse Team een 2e plaats in het landenklassement achter Finland. Het nieuwe teamlid, Reijer van der Grift, wist als beste de hooglepel te beheersen, terwijl Peter van Schaik liet zien dat hij de CAT 308 minigraafmachine als beste wist te bedienen.

In totaal dienden de deelnemers 8 testen te doorlopen met diverse Caterpillar machines: o.a. een truck laden met de CAT 992K wiellader en een inrit maken met een CAT 963D rupslader. Uiteraard ontkwamen de deelnemers ook niet aan de grote graafmachines, off highway trucks schrankladers en compacte wielladers.

De Caterpillar Operator Challenge werd van 1 tot en met 5 november gehouden in Malaga, Spanje. Dit jaar streden 46 deelnemers uit 20 landen om de eer. België, Bosnië, Denemarken, Duitsland, Finland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Mogolië, Nederland, Noorwegen, Roemenië, Rusland, Servië-Montenegro, Tsjechië, Slowakije, Turkije, Verenigde Arabische Emiraten, Zweden en Zwitserland. Alle deelnemers waren geselecteerd uit de landelijke finales.

Totaalklassement
1 Sebastian Behr, Duitsland
2 Timo Honkaniemi, Finland
3 Peter van Schaik, Nederland
4 Hannu Jantunen, Finland
5 Christer Persson, Zweden
6 Søren Markussen, Denemarken