“Natuurlijk” Hyundai voor Gerritsen

Gepubliceerd op 24-11-2008 17:10
Van der Spek Vianen B.V. heeft een 14 tons Hyundai R140-7A afgeleverd bij E.J.G. Gerritsen in Heelsum. De Hyundai R140-7A is geleverd met 80cm brede rupsplaten waardoor er een zeer lage bodemdruk ontstaat en dit is erg wenselijk in het vele werk dat Gerritsen doet voor onderhoud van natuurgebieden.

Door deze lage bodemdruk wordt insporing voorkomen waardoor er bijna geen sporen achterblijven in de natuurgebieden als de Hyundai zijn werk heeft gedaan. De machine is voorzien van vele hydrauliekaansluitingen waardoor er vele uitrustingsstukken zoals grijpers, klemmen en maaikorven zonder problemen kunnen worden aangesloten.

De fijne bediening van de hydrauliek was één van de beweegredenen voor Gerritsen om weer voor Hyundai te kiezen, er werd namelijk door Van der Spek Vianen B.V. een R140-7 ingeruild van 2002.
Het is voor de machinst Thijs Vos erg belangrijk om goed aan de bediening te kunnen voelen waar, waneer en hoe de maaikorf moet worden bediend.

Voor de aandrijving van de Hyundai R140W-7A staat een Mitsubishi 4 cilinder turbodiesel D04FD-TAA met 121 Pk paraat die uiteraard voldoet aan de nieuwste Tier III emissie eisen.

Schrijf je in voor de Entreeding nieuwsbrief

Wekelijks verstuurd, met het laatste nieuws uit de de groen, grond en infra branche!