Communicatie software Groen, Grond en Infra

Klein van formaat, groot in prestatie

Publicatiedatum: 13-12-2008 16:46
Sinds enige tijd is de nieuwe Nordic N45HID Xenon werklamp leverbaar. Met nog meer kracht, prestatie en lichtopbrengst een waardige opvolger van zijn voorganger de N25HID serie.
Nordic Lights heeft een grote reputatie als fabrikant en leverancier van heavy duty werklampen aan de off-road industrie. De focus licht specifiek op sectoren waar in extreme omstandigheden wordt gewerkt, zoals de mijnindustrie, bosbouw, material handeling en zware grondverzetmachines.

Steeds meer gebruikers herkennen de voordelen van de toepassing van de HID (high-intensity gas discharge, ookwel Xenon) technologie waardoor Nordic de ontwikkeling van deze type lampen verder heeft aangepakt. Dit heeft geresulteerd in een nog compacter en lichter ontwerp. Deze lamp levert zelfs 60% meer lichtopbrengst als een standaard 50W lamp en dit met een gewicht van slechts 1kilo!

De nieuwe Nordic N45HID Xenon werklamp is het meest compacte model met geïntegreerde ballast op de markt, met afmetingen van 121 x 119 x 124 (mm). Doordat de ballast unit en alle elektrische connectors zich in de aluminium behuizing bevinden worden ze uitstekend beschermt tegen externe invloeden. Ook is er speciaal ontworpen (en gepatenteerd) vibratie-dempingsysteem. Deze solide constructie van de N45HID zorgt voor het vermogen extreme schokken tot 50G te weerstaan. Ook is lamp bestand tegen vibraties tot 15 Grms en natuurlijk water, stof. Maar ook tegen vallende objecten, doordat er geen filament(vezel) in de lamp wordt gebruikt die kan breken.

De zware omstandigheden van Scandinavië worden door Nordic als standaard beschouwd waardoor de lamp ook veel en lang moet presteren in de lange donkere tijden. De hoge kwaliteit van de toepaste lamp zorgt veel zeer weinig stilstand, minimaal onderhoud en een erg laag energie verbruik. Doordat het licht van deze N45HID het daglicht benaderd kan de machinist continue door blijven werken in een veilige, efficiënte en productieve omgeving.

GrootJebbink is al jarenlang vertegenwoordiger van de Nordic werklampen in de Benelux.

Enkele specificatie van de Nordic N45 HID Xenon werklamp op een rij:
• Lampunit 35W D1S;
• Lichtopbrengst/temperatuur 4250K
• Bedrijfstemperatuur van -40 tot +85graden celsius;
• Volledig waterdicht klasse IP68;
• Materialen: Aluminium behuizing met geharde glazen lens