Communicatie software Groen, Grond en Infra

Nominaties Infratech Innovatieprijs 2009

Publicatiedatum: 31-12-2008 15:52
InfraTech 2009 staat van 13 t/m 16 januari in het teken van “Klimaat voor vernieuwing”. Innovaties mogen hier uiteraard niet ontbreken. Uit de 34 inzendingen voor de negende InfraTech Innovatieprijs heeft een vakjury per categorie een aantal nominaties geselecteerd. Op woensdag 14 januari zullen om 17:00 uur de winnaars bekendgemaakt worden. Deze editie zal voor het eerst ook de Cobouw Publieksprijs uitgereikt worden.

De genomineerden voor de InfraTech Innovatieprijs 2009 zijn:
• Thema Energie: Bam Infraconsult BV – De weg naar een beter klimaat en Visser & Smit Hanab
• Thema Infrastructuur: SEBA KMT, BAM Infraconsult BV – TUBE: truckers uitgeslapen bij eindbestemming en Gebr. Van Leeuwen Harmelen BV
• Thema Openbare ruimte: Dijkstra urban Solutions, BSI BOMENSERVICE BV
• Thema Verkeerstechnologie:  Struyk Verwo Aqua en Van Deuveren Traffic
• Thema Water: GMB, BAM Infraconsult BV – IJsdijk en Hoogheemraadschap van Delfland
• Thema NSTT No-Dig: Gemeente Tilburg (Hobas/Heijmans), Delta Infra B.V. / TenneT (Visser & Smit Hanab), VolkerWessels Telecom) en Gemeente Gouda (Insituform)

Ir R.A.W. Voskuilen, juryvoorzitter van de InfraTech Innovatieprijs over de inzendingen: “Wij hebben mooie inzendingen ontvangen voor de InfraTech Innovatieprijs, met name de diversiteit binnen het thema Water viel op. Het aantal inzendingen is echter stabiel gebleven. Het lijkt er op dat door de drukte in de markt de aandacht voor innovatie achterblijft. De bedrijven die hebben deelgenomen laten zien dat de bouwsector wél voortdurend denkt aan vernieuwing en dus ook vernieuwend is. Wat opviel is dat er veel samenwerking in de keten is geweest met het verder ontwikkelen van bestaande producten en innovaties. Ook wordt er ingespeeld op een bredere maatschappelijke ontwikkeling.”
 
Publieksprijs
Deze editie beslist niet alleen de vakjury over het lot van de deelnemers, voor het eerst hebben ook de bezoekers een stem. Zij kiezen welke overall winnaar naar huis gaat met de Cobouw Publieksprijs. Het publiek kan via www.infratech.nl/innovatieprijs alle inzendingen voor de InfraTech Innovatieprijs bekijken en eenmalig hun stem uitbrengen op hun favoriet.

Alle inzendingen worden tijdens InfraTech in het Kennis- en Innovatieplaza tentoongesteld.