Communicatie software Groen, Grond en Infra

Negende plaats Van den Brink Rallysport

Publicatiedatum: 04-01-2009 09:26
De eerste dertig à veertig kilometer keek Martin van den Brink de situatie aan, daarna ging het gas erop. Daar waar het mogelijk was tenminste, want de stof opgeworpen door de andere deelnemers benam equipe Van den Brink Rallysport vrijwel alle zicht.

“Het was als rallyrijden in de mist. Soms zag je helemaal niets en was het best gevaarlijk.” De gekozen strategie bleek de juiste: de geel met zwarte GINAF knalde als negende over de finish.
Martin van den Brink nam verantwoordelijke risico’s, ging met opzet niet te dicht achter andere deelnemers rijden. “Normaal is gas alles en remmen angst, maar vandaag niet hoor.” Vooral ook omdat de snelheden heel hoog lagen op de stoffige zand- en gravelpaden langs de pampa’s. Op de hele lange rechte stukken lagen haakse bochten en verraderlijke bochtencombinaties op de loer. “Rijden op de notes en de lijn afkijken bij de auto’s, motoren of trucks voor je”, verklaarde de ondernemer uit Harskamp de strategie aan boord van de GINAF.

Martin, Peter Stijkel en Erwin Lagerweij realiseerden zich maar al te goed, dat het probleem met de stof niet alleen hen trof, maar iedereen. Aan de tussentijden was al te zien, dat het met het tempo wel snor zat. De GINAF met startnummer 527 tikte vrijwel de gehele special aan als tiende, aan de finish bleek bovendien nog een plaats te zijn gewonnen!
“We hebben geprobeerd om verantwoord hard te gaan en als je dan als negende aan de finish komt, dan is dat prachtig. De eerste dag al binnen de top tien is een geweldige start. Ongeacht wat er de rest van de Dakar nog gebeurt, dit nemen ze ons niet meer af!”, aldus een trotse Martin van den Brink.

In tegenstelling tot heel veel concurrenten heeft Van den Brink geen problemen gehad met kapotte banden of andere techniek. Uit voorzorg werd in het bivak wel het voordifferentieel onder de loep genomen, waaruit via een defecte keerring olie sijpelde. Martin van den Brink: “Maar daar heb ik tijdens de eerste etappe geen seconde last gehad. De GINAF deed het super!”
De uitstekende klassering heeft nog meer gunstige gevolgen: onze jongens starten de tweede etappe meer voorin. “Dat zou moeten betekenen dat we minder last hebben van stof. Wellicht zit er nog wel zo’n goed resultaat in. De proef van morgen is vergelijkbaar met wat we vandaag kregen voorgeschoteld.”

De tweede etappe gaat van Santa Rosa de la Pampa naar Puerto Madryn. Het is met z’n 837 kilometer de langste uit de Dakar van 2009. De dag start meteen met een special van 236 kilometer, waar wederom de mannen van de jongens zullen worden gescheiden. De Dakar is begonnen. En hoe!