Communicatie software Groen, Grond en Infra

"Wiel-grader" Brouwer en Brouwer

Publicatiedatum: 07-01-2009 17:47
Brouwer en Brouwer Grondverzet B.V. te Eastermar heeft recent voor zijn Volvo L60F wiellader een grader aanbouwdeel in gebruik genomen. Hiermee worden momenteel de profileer werkzaamheden op het nieuwe industrieterrein van Drachten uitgevoerd.
De grader is d.m.v. een hydraulische snelkoppeling binnen twee minuten aan de wiellader te monteren. De hydrauliek wordt aangesloten op het load sensing systeem van de machine wat een laag brandstofverbruik garandeert en verhitting van de machine voorkomt. De grader is door Machine Control Systems B.V. voorzien van het Trimble GCS600 lasersysteem. Met dit systeem kan men zowel op laser als met de hellingshoek sensor werken omdat de rotatie wordt gecompenseerd. Bovendien is het systeem uitgerust met een taster om te refereren aan een draad of trottoirband.

Het GCS600 systeem is uitbreidbaar naar het werken op 3D d.m.v. GPS of totalstation aansturing. Tevens is de bekabeling op de machine zo aangepast dat deze ook geschikt is voor het werken met een leveler. Brouwer en Brouwer B.V. is een machine verhuurbedrijf, dat naast het verhuren van grondverzetmachines een complete profileer afdeling binnen het bedrijf heeft ontwikkeld. Voor deze profileer afdeling hebben zij de beschikking over vier MCS levelers aan wielladers, een MCS leveler aan een rupsschranklader, en de recent in gebruik genomen grader. Deze machines bieden hen de mogelijkheid de totaaloplossing te bieden voor alle profileer werkzaamheden.

www.bbbv.nl