Nieuwe Kleemann combi-breker MR100Z(S) voor Van de Kraats en Bouw Ede.

Gepubliceerd op 11-01-2009 11:07
In december is er door Van der Spek Vianen B.V. een nieuwe Kleemann Mobirex MR100Z(S) puinbreker afgeleverd, dit maal bij Van de Kraats en Bouw in Ede.
Het is voor Van de Kraats en Bouw zeker niet de eerste puinbreker. Er wordt al sinds vele jaren stationair gebroken op de vaste breeklocatie in Ede. Sinds enkele jaren was Kraats en Bouw actief met een rupsmobiele puinbreker met een losse zeefmachine. Deze breker is ingeruild door Van der Spek.

De nu nieuw geleverde Kleemann is voor Kraats en Bouw de eerste combi-breker, dat wil zeggen een puinbreker met een aangebouwde nazeef-unit en retourband voor de overkorrel. Het grote voordeel hiervan is dat er geen losse zeefmachine hoeft te worden geplaatst achter de puinbreker voor het uitzeven van de gewenste fractie. De overkorrel wordt via de retourband, die aan de zijkant van de machine is geplaatst, gelijk teruggebracht in de breker.

Op de Kleemann  MR100Z staat de welbekende recyclingbreker van Kleemann: de SHB10, waarbij de B staat voor Bausutz = recycling. Hij heeft een basis eigen gewicht van ca. 48 ton met nazeef-unit.

Aan de MR100Z is een zeefunit gemonteerd van het type VU1F-1230L. Deze zeefunit heeft een lengte van 3340mm en een breedte van 1300mm. Door het grote zeefoppervlak van 4,3 M²  kan deze zeefunit zonder problemen producties aan tot 200 ton/uur.
De uitgezeefde overkorrel wordt via een transportband gelijk weer retour de breker gebracht.

Een Scania 6-cilinder  DC12 met turbo die een vermogen levert van 268 kW drijft de breker aan. Zoals gewoonlijk bij Kleemann worden alle banden en zevenmachines door middel van elektromotoren aangedreven.

Een ander belangrijk voordeel van deze MR100Z(S) is, dat hij is geleverd met een actieve voorzeef. Deze zeeft uit het te breken materiaal de fijne fractie, zodat deze niet meer door de breker hoeft en dus geen slijtage en kosten veroorzaakt.

Schrijf je in voor de Entreeding nieuwsbrief

Wekelijks verstuurd, met het laatste nieuws uit de de groen, grond en infra branche!