Communicatie software Groen, Grond en Infra

Eerste Volvo ABG wegenbouwmachine verkocht aan Wemac B.V.

Publicatiedatum: 20-01-2009 13:37
Na de onlangs gehouden asfaltdag, is door Wemac B.V. uit Grijpskerk als eerste in Nederland een order geplaatst voor een Volvo ABG2820 asfalteermachine.
De Volvo ABG 2820 asfalteermachine is uniek in zijn klasse en zeer geschikt voor gebruik van aanleggen van kleine wegen en fietspaden maar ook voor het vullen van freesvakken. Door zijn beperkte afmetingen is de machine in elke asfalteersituatie inzetbaar. Wemac B.V. heeft dan ook bewust gekozen voor deze kleinste machine uit de serie. Met meer dan genoeg vermogen, een robuust en duurzaam design is deze Volvo ABG asfalteermachine ideaal voor de inzet bij kleinere projecten. Wemac B.V. is een volle dochteronderneming van Oosterhof Holman Infra B.V. uit Grijpskerk. Het bedrijf heeft 4 asfalteermachines in gebruik. Eén van deze machines gaat nu vervangen worden door de Volvo ABG 2820. De asfalteermachine gaat in februari aan Wemac B.V. geleverd worden.

De Volvo ABG 2820 beschikt over de nieuwste generatie EPM (Electronic Paver Management). Met het EPM systeem beschikken zowel de machinist als de balkman over uitgebreide informatie over instellingen en de status van de machine. Door middel van de verschillende intuïtieve functieknoppen kan de machinist menu's oproepen zoals motordata en asfalteerfuncties. Deze worden vervolgens duidelijk zichtbaar gemaakt op een groot kleuren display. Wijzigingen die de machinist in de instellingen doorvoert zijn direct zichtbaar in het gebruiksvriendelijke display. Door de hoge mate van comptabiliteit kan het systeem gemakkelijk geüpgrade worden en gegevens kunnen via USB of via bluetooth worden overgebracht naar het controlepanel. Dit maakt het mogelijk berichten uit het systeem snel zichtbaar te maken en nieuwe functies kunnen snel ingevoerd worden. Het EPM controlepanel en het hulpcontrolepanel kunnen veilig en gemakkelijk worden opgeslagen in gemakkelijk toegankelijke compartimenten. Deze afsluitbare compartimenten beschermen de controlepanelen tegen vandalisme.

De complete lijn Volvo wegenbouwmachines bestaat uit asfalteermachines, walsen, freesmachines en graders. De reeks walsen bestaat uit 18 verschillende grondverdichtingswalsen en 10 verschillende asfaltwalsen, met werkbreedtes variërend van 90 centimeter tot 213 centimeter. Het machinegewicht van de walsen varieert van 1.5 ton tot 24 ton, afhankelijk van de machine. De reeks asfalteermachines bestaat uit een serie van 9 verschillende machines, die leverbaar zijn op zowel rupsen als op wielen. Werkbreedtes tot een maximum van 16 meter zijn mogelijk, met een maximale laagdikte van 50 centimeter. Daarnaast komen er in de toekomst ook 2 asfaltfreesmachines, met werkbreedtes van 50 en 200 centmeter. De 7 verschillende types graders van 15.8 ton tot 22.1 ton maken de lijn wegenbouwmachines compleet.