Communicatie software Groen, Grond en Infra

Kuiken N.V. organiseert op 22 januari speciale recyclingdag

Publicatiedatum: 21-01-2009 14:00
Op 22 januari a.s. organiseert Kuiken N.V. een themadag die geheel gewijd is aan recycling. Tijdens deze themadag zullen diverse recyclingmachines van Volvo en Sennebogen nader geïntroduceerd worden. Naast presentaties zullen de machines ook in de praktijk gedemonstreerd worden.
“Recycling is een segment waarin we verder willen groeien”, aldus Jelle Bosscha, Managing Director Construction Equipment van Kuiken N.V. “Volvo zet sterk in op dit segment en is dan ook volop bezig met het verder ontwikkelen van machines die specifiek geschikt zijn voor recycling. Tijdens deze dag willen we laten zien wat voor recyclingmachines Volvo op dit moment heeft maar ook welke machines in ontwikkeling zijn”. William van der Kleij, Managing Director Crane and Material Handling van Kuiken N.V. vult Jelle Bosscha hierin aan. “Sennebogen is al jarenlang een belangrijke en betrouwbare partner in deze markt. Tijdens deze dag willen we aan belangstellenden laten zien welke mogelijkheden er zijn maar ook welke nieuwe toepassingen in ontwikkeling zijn. De markt is sterk in ontwikkeling, Sennebogen ontwikkelt daarvoor passende oplossingen”.

De recyclingdag gaat gehouden worden op een toepasselijke locatie namelijk bij de N.V. Afvalverwerking Zuid-Nederland (AZN) in Moerdijk. Belangstellenden kunnen dus ook nader kennis maken met deze organisatie en de machines van AZN in de praktijk in gebruik zien. Daarnaast zullen er verschillende Volvo en Sennebogen machines gepresenteerd gaan worden. Van Volvo zullen onder meer een EW 160C en een EC 360C in recyclinguitvoering aanwezig zijn. Sennebogen presenteert onder meer de 305C+ multihandler en de 821 met ULM. Tijdens deze dag zullen ook experts van Volvo en Sennebogen een nadere toelichting geven op de ontwikkelingen op het gebied van recycling.

De recyclingdag zal plaatsvinden op donderdag 22 januari a.s. bij N.V. Afvalverbranding Zuid-Nederland (AZN) aan de Middenweg 34 in Moerdijk en start om 13.00 uur en duurt tot circa 18.00 uur. Belangstellenden die willen deelnemen aan deze recyclingdag kunnen zich van tevoren aanmelden via info@kuiken.nl. Voor een bezoek aan deze recyclingdag zijn een geldig legitimatiebewijs en veiligheidsschoenen verplicht.

Kuiken N.V. is de houdstermaatschappij van een groep toonaangevende distributiebedrijven en bezit de distributierechten van onder meer de gerenommeerde fabrikanten Volvo Construction Equipment, Sennebogen en John Deere. In de Benelux en Noord Duitsland worden de bouwmachines van Volvo Construction Equipment en de overslag- en hijskranen van Sennebogen verkocht. In Rusland worden tractoren en landbouwmachines van John Deere, machines voor de melkveehouderij van Dairymaster, machines voor de suikerbietenoogst van Agrifac en trucks van DAF verkocht. In 2008 bedroeg de gerealiseerde omzet van Kuiken N.V. 506 miljoen Euro. Het hoofdkantoor van Kuiken N.V. is gevestigd te Emmeloord, Nederland.