Communicatie software Groen, Grond en Infra

Albeton neemt 2 MAN TGS betonmixers in gebruik

Publicatiedatum: 06-02-2009 10:36
Albeton in Amsterdam heeft deze maand twee betonmixers uit het begin van de negentiger jaren vervangen door nieuwe Euro 4 MAN TGS 4-assers. Deze voertuigen van het type 41.400 8x4 BB met M-cabine en een 10 kuubs Mulder betonmixer zijn geleverd door MAN Amsterdam-Hoofddorp.

Het is een 10 kuubs mixer die zowel ingezet kan worden voor het vervoer van beton als anhydrietspecie. Dat laatste is een product van dochterbedrijf MSA dat op hetzelfde terrein aan de Amsterdamse Cruquiusweg is gevestigd en waaraan Albeton regelmatig auto’s verhuurt. Over het algemeen zijn de auto’s van Albeton in en om Amsterdam actief en rijden dus niet eens zoveel kilometers. Daarentegen kent de motor wel de nodige draaiuren omdat deze ook voor de aandrijving van de trommel zorgdragen. Het relatief lage aantal kilometers maakt ook dat de bedrijfsvoertuigen van Albeton vaak langer dan 10 jaar meegaan.

Albeton heeft het onderhoud van de nieuwe MAN 4-assers volledig uitbesteed aan MAN Amsterdam-Hoofddorp. Het onderhoud aan de betonmixers doet men deels zelfs en voor het overige roept men de hulp van die leverancier in.