Communicatie software Groen, Grond en Infra

Dynapac: Van der Spek Vianen

Publicatiedatum: 25-08-2003 16:31
Nu Wirtgen ervoor kiest om het merk Hamm onder te brengen in een eigen verkoopvestiging, is voormalig Hamm dealer Van der Spek gelukkig met de komst van Dynapac.
'Van der Spek zonder walsen is niet denkbaar...' staat in het persbericht dat de onderneming op 22 augustus rondstuurde. Van der Spek was dan ook ruim 40 jaar importeur van Hamm in Nederland en het zal de mensen achter het walsenmerk aan het hart gegaan zijn dat Wirtgen -waartoe Hamm sinds enkele jaren behoort- ervoor koos om 'zijn' merken Wirtgen, Vogele en Hamm door de eigen verkooporganisaties te laten vermarkten. Voor Nederland is dat Wirtgen Nederland in Giessen (NBr).

Van der Spek blijft overigens na 1 september wel aanspreekbaar voor service, onderdelenvoorziening en voor reparaties aan Hamm walsen want het bedrijf houdt toegang tot de fabrieksgegevens van de door hen geïmporteerde machines. Vanaf 1 september is Van der Spek dus actief met de verkoop voor Dynapac walsen. Uit het huis Dynapac komen ook de Demag asfaltafwerkmachines die van der Spek vertegenwoordigt in Nederland dus de link naar de Dynapac walsen lag er al. Dynapac hoort tot de Metso-groep (o.a. Nordberg, Svedala Demag) en bouwt ook eigen asfaltafwerkmachines, koudfrezen, trilplaten en betonafwerkingsapparatuur.

Van der Spek zal ook dealer worden van de trilplaten in Nederland maar men respecteert de bestaande dealerstructuur. Van der Spek meldt verder dat men volop bezig is om de Dynapac walsen verder aan te passen aan de wensen en eisen voor de Nederlandse markt en men hoopt spoedig met waardige alternatieven (voor Hamm) te scoren bij GWW-aannemers en wegenbouwers.
Dynapac en Demag afwerkmachines en Dynapac walsen...Dynapac en Demag afwerkmachines en Dynapac walsen...
Dynapac Demag Wirtgen Van der Spek Hamm