Communicatie software Groen, Grond en Infra

2 primeurs tijdens de opendagen bij Intrak Voerendaal

Publicatiedatum: 13-03-2009 10:23
De onlangs gelanceerde Kubota de U17-3 binnendraaier en de Rotop stobbenboor voor minigravers vanaf 1.5 ton, zijn de twee primeurs op de Intrak Kubota grondverzet opstapdagen.
De Kubota U17-3 heeft een gewicht van 1.65 ton en vervangt het U15-3 model. Deze nieuwe binnendraaier valt binnen de 990 kg U10-3 en de 2.1 ton U20-3 modellen. Aangedreven wordt deze U-17 door dezelfde Kubota motor die in de populaire KX41-3 wordt gemonteerd. De U17-3 genereert een kracht van 15.2 kN, heeft een maximaal bereik van 3.9 meter en een maximale graafdiepte van 2.3 meter.
 
Getoond wordt de U17-3 met een andere primeur aangebouwd en wel de Rotop stobbenboor van de firma Bijl Groentechniek, deze stobbenboor is nu de kleinste uitvoering uit het programma en geschikt voor minigravers vanaf 1.5 ton. De Rotop stobbenboren zijn een doorontwikkeling door Bijl Groentechniek van de Rotor stobbenboren. Rotor en Rotop stobbenboren zijn qua werking anders dan alle traditionele stobbenfrezen, ze zijn sneller dan andere methoden, ze hebben lagere onderhoudskosten dan andere methoden en in het gebruik zijn er geen rondspattende stukken.
 
Intrak leverde al officieel twee Rotop combinaties af, beide klanten hebben ondertussen al met de Rotop gewerkt aan hun eigen minigravers, hoveniersbedrijf Limpens uit Hulsberg vindt het een prachtige uitkomst voor zijn werkzaamheden op onder andere begraafplaatsen, waar de kleine afmetingen en geen rondspattende stukken duidelijk hun voorkeur heeft ten opzichte van de andere traditionele stobbenfrezen. Hoveniersbedrijf Bruls uit Heerlen vindt de snelheid van stobbenfrezen in combinatie met de lage onderhoudskosten de belangrijkste redenen om deze Rotop aan te kopen.

U bent van harte welkom, vrijdag van 14.00 tot 20.00 en zaterdag van 10.00 tot 19.00 uur.

Adres: Intrak Voerendaal, Industrie terrein Lindelaufer Gewande 22, 6367 AZ Voerendaal.