Communicatie software Groen, Grond en Infra

Intermat Symposium

Publicatiedatum: 25-03-2009 16:13
Van 20 t/m 25 april 2009 komen alle belangrijke marktspelers voor de industrie van materieel en equipment bijeen op de Intermat 2009 in Parijs, het grootste internationale evenement voor de bouwsector dit jaar.
Middels een symposium, geeft de INTERMAT speciale aandacht aan Europese fabrikanten van materieel voor de wegenbouw: « Duurzame ontwikkeling is de ontwikkeling die inspeelt op de huidige behoeften zonder de mogelijkheden voor toekomstige generaties te verspelen » (Brundtland – 1987).

Dit symposium is georganiseerd in samenwerking met de CECE (Committee for European Construction Equipment) en geeft het woord aan fabrikanten van materieel voor de wegenbouw, internationale bouwbedrijven en diverse specialisten, over de ontwikkelingen en technologische aanpassingen van materieel. Michel Démarre, voorzitter van de Franse AIPCR (Internationale vakorganisatie voor de weg), zal dit symposium leiden.

Er zijn twee halve conferentiedagen (21 en 22 april) over de volgende thema’s:

  • De bijdrage van fabrikanten van afdeklaagcentrales voor afname van milieuvervuiling door productie.
  • De invloed van Europese normalisering bij het ontwerpen van materieel.
  • Intelligente compactie.
  • Europese ontwerpen en CE markering.

Europese fabrikanten bereiden zich voor op de toekomst en integreren « duurzame ontwikkeling » bij het ontwerpen van materieel en het daaropvolgende productieproces. De Europese veiligheidseisen worden gerespecteerd en tegelijkertijd vindt men milieubewuste oplossingen (beperking van geluid en vervuiling, energiebesparing,…).

Dankzij hun inzet op het gebied van innovatie, bieden fabrikanten innoverende oplossingen, die voldoen aan de huidige richtlijnen, die werkzaamheden in het kader van duurzame ontwikkeling faciliteren en een goede traceerbaarheid kennen.

Wegenbouw- en onderhoud met aandacht voor het milieubehoud is een uitdaging voor alle marktspelers in deze sector: Europese regeringen, bouwbedrijven, en ontwerpers of fabrikanten van materieel voor de wegenbouw.

Praktische informatie:

  • Gratis toegang tot het symposium
  • De conferenties vinden plaats op de verdieping van hal 3 van het beurscomplex
  • Identiek programma op dinsdag 21 april 2009 – van 14.00 tot 16.30 uur
    en woensdag 22 april van 10.00 tot 12.30 uur.
  • De conferenties worden gelijktijdig vertaald in het Engels en Arabisch.
Het complete programma is beschikbaar op www.intermat.fr