Communicatie software Groen, Grond en Infra

Bijzondere Scania met rupsaandrijving voor Tjaden

Publicatiedatum: 10-04-2009 13:57
Onlangs nam Tjaden Grondmechanica, uit het Noord-Hollandse Zuidoostbeemster, een wel heel bijzondere Scania in gebruik. Het betreft een track-truck sondeervoertuig op basis van een Scania R 340 4x4 chassis, met rupsbanden.
Dankzij de zeer flexibele configuratie kan het voertuig onder alle terreinomstandigheden optimaal uit de voeten. De Scania is afgeleverd door de Scaniavestiging te Alkmaar.

Tjaden Grondmechanica maakt deel uit van de omvangrijke Lankelma Groep. Het bedrijf is al sinds 1896 actief op de markt voor funderingstechniek en geotechniek en kan dus bogen op een ruime ervaring. De eigen R&D afdeling ontwerpt en bouwt oplossingen om overal actief te kunnen zijn. Het nieuwe voertuig is dan ook in nauw overleg met Scania ontwikkeld. Naast vestigingen in Zuidoostbeemster, Almelo en Oirschot, beschikt het bedrijf ook over een vestiging in Groot Brittannië.

De keuze voor de Scania track-truck werd mede bepaald door de goede ervaringen die Lankelma met eerdere Scania’s had opgedaan. Tevens waren de flexibele specificatie van het chassis en de maatgesneden oplossingen voor de specialistische opbouw belangrijke factoren.


Tractie onder alle omstandigheden met Scania track-truck voor Tjaden Grondmechanica.Tractie onder alle omstandigheden met Scania track-truck voor Tjaden Grondmechanica.