Communicatie software Groen, Grond en Infra

Grootste Hyundai rupsgraafmachine geleverd in Amsterdam

Publicatiedatum: 17-04-2009 13:06
Afgelopen week is de ruim 83 ton wegende Hyundai R800LC-7A aangevoerd op diverse diepladers bij de Steenkorrel groep in Amsterdam. Voor het transport van de haven in Antwerpen waar alle Hyundai machines voor Europa aankomen naar Amsterdam moesten de lepelsteel en graafbak los worden getransporteerd.

Nadat deze machine door Van der Spek Vianen compleet gemonteerd was is hij gelijk bij Steenkorrel in het werk gesteld.

De Hyundai R800LC-7A wordt bij de Steenkorrel groep ingezet voor het beladen van de eveneens door Van der Spek Vianen geleverd Kleemann SHB20 stationaire puinbreekinstallatie. Dit beladen gebeurd door het vullen van een starre 30M³ dumper welke op zijn beurt weer de bunker bij de breker vult. Dit beladen van de breker gebeurd met capaciteiten van wel tot 900 ton/uur.

De geleverd R800LC-7A is de eerste wereldwijd die verkocht is, de levering heeft wat langer op zich laten wachten omdat de machine moest worden uitgevoerd met de juist giek- en lepelsteel configuratie die benodigd was voor het zware laadwerk wat hij uitvoert bij de Steenkorrel groep.
Hij is voorzien van een 8200mm lange monogiek en een 3400mm lange lepelsteel waaraan een originele Hyundai 4,53M³ dieplepelbak is gemonteerd welke is voorzien van slijtmessen aan de voorzijde en snijmessen aan de zijkanten van de bak voor het goed indringen van de puinberg.

Een Cummins QSX15 6-cilinder turbodiesel met een inhoud van 15 liter en een vermogen van 517 pk zorgt voor de aandrijving van de R800LC-7A. Uiteraard voldoet ook deze motor een de Tier III emissie-eisen.

Uiteraard is deze machine voorzien van vele gemakken die voor een veilige en daardoor bedrijfszekere inzet zorgen, hij heeft aan beide zijde van de machine over de gehele lengte loopbordessen zodat alle deuren aan de zijkanten van de machine goed bereikbaar zijn. Ook is hij voorzien van centrale smering zodat de machine constant gesmeerd wordt en de machinist niet op en over de machine moet gaan om te smeren.

www.steenkorrel.nl