Communicatie software Groen, Grond en Infra

MAN levert 22 nieuwe voertuigen aan Van Nieuwpoort

Publicatiedatum: 22-05-2009 17:15
De Van Nieuwpoort Groep uit Gouda is gespecialiseerd in grondstofwinning, ontwikkeling, levering en toepassing van beton en betonwaren. Voor het vervoer van die producten beschikt men over een eigen wagenpark met 125 voertuigen, waarvan MAN er op dit moment 22 vervangt.

Als onderdeel van de order leverde MAN dealer Van Leeuwen Truckservice uit Waddinxveen deze week de eerste van vier nieuwe MAN TGS 26.400 6x2/4 BLS trekkers met slaapcabine in combinatie met een nieuwe mixeroplegger. Voor het overige betreft het de levering van MAN TGS 35.400 8x4 triple’s met dagcabine geschikt voor 7 kuubs pompmixers, TGS 41.400 chassis’ voor 10 m3 mixeropbouw en meerdere MAN TGS 10x4 met 10 tons gestuurde naloopas.

De keuze voor de nieuwe voertuigen werd in nauw overleg met de verkoopadviseur van de leverende dealer gemaakt. Met name de keuze voor een trekker in combinatie met diverse opleggers geldt daarbij als een noviteit voor Van Nieuwpoort. Aan de andere kant past het binnen het vernieuwende karakter van de betonspecialist. “Als bedrijf zijn wij continu aan het innoveren en zoeken naar nieuwe mogelijkheden in de markt”, legt Ruud van Pelt uit. “Dat is nodig voor de continuïteit van het bedrijf en biedt nieuwe kansen. Zo hebben wij nu een zand-cement gebonden mortel ontwikkeld onder de naam ‘Next Floor’. Deze mortel is waterdun en daarmee makkelijk te verwerken als dekvloer, maar kan ook met de huidige mixers vervoerd en afgeleverd worden.” De Van Nieuwpoort Groep ziet voor dit product een grote toekomst, zeker omdat het hier om een ‘cradle to cradle’ product gaat dat volledig recyclebaar is.” Van Pelt: “Milieu speelt immers een steeds belangrijkere rol. De markt voor onze betonproducten ligt vaak in stedelijke gebieden en wanneer je daar met een mixerpomp een lading aflevert moet dat in alle opzichten zo schoon mogelijk gebeuren.”

www.bouwgrondstoffen.nl