Communicatie software Groen, Grond en Infra

Ritchie Bros. Auctioneers breidt uit in Europa

Publicatiedatum: 24-05-2009 17:27
Ritchie Bros. Auctioneers, ‘s werelds grootste industriële veilingbedrijf, breidt zijn Europese activiteiten uit in Spanje en Italië. Het bedrijf rondde onlangs de aankoop van land af in Ocaña, vlakbij Madrid.

Deze nieuwe locatie is de tweede die het bedrijf in Spanje heeft, in aanvulling van de bestaande locatie in Moncofa (in omgeving van Valencia). Ritchie Bros. kocht eerder ook land in het Italiaanse Caorso, ten zuide van Milaan. Hier is het bedrijf gestart met de bouw van een nieuwe, permanente faciliteit. Ritchie Bros. is van plan om  jaarlijks ongeveer vier veilingen zonder voorbehoud te houden op elk van deze twee locaties.

“Als onderdeel van ons strategisch plan is Europa een van de belangrijkste groeigebieden voor de komende jaren,” aldus Guylain Turgeon, Ritchie Bros. Managing Director.

De beweegredenen voor het starten van een tweede veilingfaciliteit in Spanje zijn helder:

“We hebben een ongekende groei bereikt in Spanje,” legt Turgeon uit. “Onze faciliteit in Moncofa heeft erg snel haar volledige capaciteit bereikt. We vonden het noodzakelijk om te investeren in een andere veilinglocatie, om zeker te zijn dat we meer veilingen kunnen houden en meer materieel kunnen verkopen in het land. Doende willen we de behoeften van onze kopende en verkopende klanten tegemoet komen.”

Eerder dit jaar trok de veiling zonder voorbehoud in Moncofa meer dan 1400 bieders uit 58 verschillende landen, zowel online als op locatie. De driedaagse veiling bereikte een totale omzet van meer dan €33 miljoen.

Het nieuwe land in Ocaña is 30 hectare groot en de bouw van de nieuwe faciliteit zal direct beginnen.

“Het wordt een kwalitatief hoogstaand veilingterrein met kantoren, een groot veilingtheater en een milieuvriendelijke, gecertificeerde onderhoudsfaciliteit,” zegt Turgeon. “We hebben al lang gezien dat centraal Spanje een grote groeimarkt is voor ons bedrijf. Ocaña is een gunstige locatie, want het ligt bij twee belangrijke snelwegen en slechts 60 km ten zuide van Madrid. Het is dichtbij de internationale luchthaven, hetgeen belangrijk is voor onze klanten.”

Nieuwe faciliteit in Caorso, Italy
Vorige maand kondigde Ritchie Bros. de aankoop aan van 25 hectare land in Caorso, Italië. In april startte de bouw van een full-service veilingterrein, welke een geleasd terrein nabij zal vervangen. Het leggen van de eerste steen zal op 11 juni plaatsvinden, tijdens de eerste tweedaagse veiling ooit in Caorso (Via Rotta SNC, 29012 Caorso, Italy).

Ritchie Bros houdt in juni vijf industriële veilingen zonder voorbehoud in Europa en Dubai. Biedingen kunnen zowel in persoon op het veilingterrein, als ook live via het internet geplaatst worden. Een volledige veilingkalender en een database met materieel dat verkocht zal worden tijdens aankomende veilingen wereldwijd is beschikbaar op de website.

www.rbauction.com.