Communicatie software Groen, Grond en Infra

Loonbedrijf van Etten B.V. uit Berkel en Rodenijs gaan voor 8 machines

Publicatiedatum: 09-06-2009 17:23
Recent is de laatste machine in een rij van acht machines afgeleverd aan Loonbedrijf van Etten B.V. uit Berkel en Rodenijs. In een zeer kort tijdsbestek heeft Loonbedrijf van Etten divers nieuw materieel bij Barend Kemp afgenomen.
Grote en kleine rupsdumper op de BKD2009Grote en kleine rupsdumper op de BKD2009
Het 8-tal bestaat uit een BENS 50 rupsdumper met een laadvermogen van 650 kg en een eigen gewicht van 550 kg. Een BENS 100R rupsdumper met een laadvermogen van 1.000 kg en een eigen gewicht van 835 kg en drie BENS 250R rupsdumpers met een laadvermogen van 2.500 kg en een eigen gewicht van 2.250 kg.

Tijdens de BKD2009, de open dag van Barend Kemp B.V., stond ook de tweede IHI IC100 rupsdumper voor Van Etten te glimmen in de zon. Deze 13,2 ton wegende rupsdumper met een laadvermogen van ca. 12 ton kenmerkt zich verder door zijn enorme motorvermogen en optimale bedieningsgemak. Deze dumpers zijn uitgevoerd met een verhoogde bak in combinatie met een hydraulische klep.

Een verdere aanvulling in het machinepark van van Etten kwam in de vorm van een nieuwe IHI 55N-3 midigraafmachine. Deze 5,5 ton wegende rupsgraafmachine is onder andere voorzien van slangbreukbeveiliging, een sorteer functie, extra werkverlichting, drie bakken en airconditioning. De derde generatie van dit type voldoet aan alle eisen die een moderne machinist aan een graafmachine in deze gewichtsklasse kan stellen. Met een motor volgens de TIER III specificaties, een vermogen van 57 pk en een opbreekkracht van 37 kN is ook deze machine een prima aanvulling voor van Etten.

www.vanettenbv.nl

Eerste officiële rit van de nieuwe Actros naar van Etten.B.VEerste officiële rit van de nieuwe Actros naar van Etten.B.V