Liebherr draagt bij aan duurzame energie

Gepubliceerd op 12-06-2009 09:10
Onlangs werd door Wynmalen & Hausmann dealer Pelle Service een nieuwe Liebherr L550 laadschop afgeleverd bij Twence B.V. Afval en Energie te Hengelo (Ov).
De machine is in de werkplaats van Pelle te Hengevelde geheel naar wens van Twence voorzien van recyclingbanden met staalgordel, een overdrukunit, centrale vetsmering, omkeerbare ventilator, cycloonfilter, fijngaasafstemming voor koeler, joystick besturing, roetfilter, kipcilinderbescherming, achteruitrijcamera, hydraulisch snelwisselsysteem en een hoogkipbak met een inhoud van 7,0 m3.

De Liebherr wordt ingezet bij de Bio Energie Centrale (BEC) voor het mengen en beladen van biomassa. Per jaar verwerkt de BEC ca. 140.000 ton biomassa. Biomassa bestaat voornamelijk uit sloop- en ander afvalhout en overgebleven houtige delen van composteren. De machine draait in twee ploegen, 7 dagen per week en zit op jaarbasis aan ongeveer 5.000 draaiuren.

Per jaar wordt door de centrale voldoende elektriciteit geproduceerd om alle huishoudens in een stad ter grootte van Hengelo te voorzien van groene stroom. Daarnaast wordt een besparing van 38,4 miljoen kubieke meter op aardgas gerealiseerd. De Bio Energie Centrale levert dan ook een belangrijke bijdrage in het realiseren van duurzame energie en W&H Pelle en Liebherr zijn er trots op hieraan mee te mogen werken.

www.wynmalenhausmann.nl
Liebherr L550 wielladerLiebherr L550 wiellader

Schrijf je in voor de Entreeding nieuwsbrief

Wekelijks verstuurd, met het laatste nieuws uit de de groen, grond en infra branche!