5e. Keestrack Destroyer puinbreker bij Kok in Lexmond

Gepubliceerd op 11-06-2009 09:35
Kok in Lexmond had de primeur in 2006, met de levering van de 1e. Keestrack puinbreker type Destroyer 1312. nu 3 jaar later zijn al 5 Keestrack Destroyer 's bij Kok in gebruik en daarmee is Kok het bedrijf met de meeste mobiele puinbrekers in Nederland.
De Keestrack Destroyer ’s worden bij Kok ingezet in de recycling van beton, puin en asfalt en deze combibrekers hebben een capaciteit van ca. 250 -300 ton/uur en/of 2.500 ton/dag. De Keestrack combibrekers hebben een geïntegreerd dubbeldeks zeefdek (1.500 x 4.500 mm.) en is de perfecte machine voor het maken van een eindproduct van de fractie: 0-31 mm.

Speciale kenmerken van deze breker zijn de optimale en veilige toegang onder de rotor voor onderhoud en het verwijderen van stoor materiaal zoals ijzer enz., door het gepatenteerd "Tilting chassis" systeem.

Een Caterpillar dieselmotor Tier II, type C 13, (392 kW/ 525 pk.) met 1800 omw/min. zorgt voor de aandrijving van de breker en de hydraulische functies.

De Destroyer staat op een rupsonderstel, wat het mogelijk maakt om in onverhard terrein te werken en de machine is gemakkelijk te transporteren door het geïntegreerde transportsysteem, de breker wordt in transportpositie als een oplegger vervoerd, onder de bunker is een kingpin gemonteerd, die in de schotel van een truck valt, aan de achterzijde wordt d.m.v. een snelkoppeling een 4-assig wielstel gekoppeld.
Dit heeft als voordeel dat de machine zonder aparte / speciale dieplader vervoerd kan worden,
(Denk aan speciale transportvergunningen en ontheffingen!).

Het transportgewicht is ca. 52 ton

www.koklexmond.nl
Keestrack Destroyer puinbrekerKeestrack Destroyer puinbreker

Schrijf je in voor de Entreeding nieuwsbrief

Wekelijks verstuurd, met het laatste nieuws uit de de groen, grond en infra branche!