Communicatie software Groen, Grond en Infra

2 Liebherr industrie-machines voor Van Tunen in Velsen

Publicatiedatum: 15-06-2009 09:47
Op een zonnige dinsdagmiddag dit voorjaar is het dan zover. Na een aantal weken uitgebreid en zeer professioneel sleutelwerk in de werkplaats van Wynmalen & Hausmann in Heteren staan ze klaar.
De 2 zeer speciaal uitgevoerde Liebherr industrie-machines staan te blinken in de zon op het terrein van Van Tunen aan de Witte Hekweg in Velsen Noord, alvorens ze gaan worden ingezet bij Corus.

De machines zullen voornamelijk worden gebruikt om de afvoergoten van het vloeibare ijzer rondom de ovens schoon te maken. De laag vloeibaar staal die in deze goten ontstaat moet er worden uitgehamerd en de goten moeten daarna weer voorzien worden van een speciale afdeklaag die aangetrild dient te worden. Vooral dat laatste moet met de grootste zorg gebeuren.

De mobiele Liebherrs zijn uitgevoerd met 4 stempels, die allen onafhankelijk te bedienen zijn. Verder is de machine voorzien van een roetfilter. De onderzijde van de machine is speciaal beschermd tegen hittestraling.

Van Tunen is een familiebedrijf dat dit jaar haar 50-jarig jubileum heeft. Een bedrijf dat in 1959 is opgezet door Jaap van Tunen, van oorsprong een bouwbedrijf met later als hoofdactiviteit het verhuren van machines o.a. aan Corus. Het bedrijf is in 1984 door Jan en Carla van Tunen overgenomen en verder uitgebouwd. De 3 zoons van Jan en Carla zijn inmiddels ook actief binnen Van Tunen. Momenteel zijn de activiteiten van de firma in 3 takken te verdelen: de industriële dienstverlening, overslag in de havens van Amsterdam en sinds enkele jaren ook diverse activiteiten in het Midden Oosten. Het motto van Van Tunen is “de juiste machine op de juiste plaats”, een motto waar Wynmalen & Hausmann en Liebherr zich prima bij aan kunnen sluiten

www.wynmalenhausmann.nl