Volker Stevin Materieel (VSM) kiest voor Hyundai HL 770-7A wiellader

Gepubliceerd op 02-07-2009 10:00
Dit maal is er een 24-tons Hyundai HL770-7A laadschop geleverd welke bij het handelsbedrijf Julianahaven in Dordrecht aan het werk mag. Handelsbedrijf Julianahaven is een onderdeel van KWS.

Al eerder werd een 30-tons Hyundai HL780XTD-7A in gebruik genomen bij de Asfalt Productie Hoogblokland van de gebr. Van Kessel wat ook een onderdeel is van KWS.

De nieuwe laadschop zal vooral worden ingezet bij het laden en lossen van verschillende soorten wegenbouwmaterialen en bij het in depot rijden van on- en gebroken puin. Voor het uitvoeren van deze werkzaamheden is de machine door Van der Spek Vianen uitgevoerd met verschillende opties waardoor deze machine zonder problemen vele jaren kan worden ingezet.

Voor het werken met o.a. puin is hij voorzien van Michelin XLD-D2 rotsbanden. Ook voor de machinist zijn er diverse opties gemonteerd om goed en veilig te kunnen werken, zo is de machine voorzien van joy-stick besturing, een overdruksysteem, stalen doorlopende spatborden en een achteruitrijdcamera voor een goed zicht naar achteren. Om snel en eenvoudig te kunnen wisselen van bak en palletvorken is een Verachtert snelwissel gemonteerd. Bij de Hyundai is een 4,7M³ dichte bak geleverd. Voor de aandrijving zorgt een 8,9 liter Cummins QSL 6 cilinder turbodiesel motor met een vermogen van 280 PK, uiteraard voldoet deze aan de nieuwste Tier III emissie-eisen

www.vanderspek.nl

Schrijf je in voor de Entreeding nieuwsbrief

Wekelijks verstuurd, met het laatste nieuws uit de de groen, grond en infra branche!