Communicatie software Groen, Grond en Infra

MATEXPO 2009 verwacht meer dan 40.000 professionele bezoekers

Publicatiedatum: 10-08-2009 15:35
De 33ste editie van MATEXPO opent op 2 september een totaal vernieuwde site van Kortrijk Xpo. Vanaf januari 2009 werd Kortrijk Xpo omgetoverd in een gigantische werf, men zou zelfs denken dat het dit jaar continue MATEXPO is op de site van Kortrijk Xpo maar dan met een reusachtig demo-terrein!
MATEXPO KortrijkMATEXPO Kortrijk

De vernieuwde site biedt aan Matexpo 13,5 ha expositieterrein dat onderverdeeld is in 9,9 ha buitenterrein en 3,6 ha binnenexpositie. Deze oppervlakten werden ingevuld met 310 exposantendossiers waarvan 97 buiten en 213 binnen. 57 dossiers werden opgesteld door Nederlandse (37), Franse (5), Duitse (7) , Italiaanse (4), Luxemburgse (3) en zelfs Amerikaanse (1) deelnemers. Achter elk dossier zitten in feite verschillende exposanten zodat we aan een imposante lijst komen van meer dan 500 exposanten die meer dan 1.000 merken op Matexpo 2009 tentoonstellen.

Dat MATEXPO een belangrijke speler is als internationale vakbeurs weten onze exposanten al jaren. Matexpo is een beurs waar zaken gedaan worden in een gemoedelijke sfeer. Matexpo 2009 zet dit jaar al zijn doelgroepen in de spotlights ! In deze moeilijke tijden is het nefast om ook maar één doelgroep naar voor te schuiven daar het zeer harde tijden zijn voor al onze exposanten in deze woelige crisisperiode. Matexpo wenst hen dan ook nu al een succesrijke beurs toe in de hoop dat er een kentering komt in de verkoop en dat Matexpo hier zijn steentje kan toe bijdragen !

De doelgroepen die aan bod komen zijn de bouwmachines in Hal 1 en 2, de burgerlijke bouw en wegenbouw zijn terug te vinden in Hal 2 en 3. Recyclagemachines vinden een onderdak in Hal 4. Bouwvoertuigen vinden we terug in Hal 4 en 5. Goederenbehandeling en reinigingsmachines zijn terug te vinden in Hal 6. Voor de reinigingsmachines is er zelfs een klein testterrein voorzien tussen Hal 4 en Hal 5. Op de buitenterreinen staan de grote mastodonten uit de wegenbouw en burgerlijke bouwkunde te pronken.

Elke vakman uit de bouw, de industrie en zelfs de landbouw is van harte welkom op Matexpo 2009. De machinisten krijgen ook op Matexpo 2009 hun eigen weekend. Met het hele gezin kunnen ze van de Matexpo-frietjes en Matexpo-ijsjes genieten ! Matexpo kent het belang van de machinist in het verkoopsproces en hecht hier dan ook heel veel belang aan.

Nederlandse en Franse dag zorgen voor extra Internationale uitstraling
De uitbreiding van de actieradius van onze exposanten, en het groeiend impact van de Nederlandse en de Franse markt voor Matexpo, hebben aanleiding gegeven tot het organiseren van een Nederlandse dag op donderdag 3 september en een Franse dag op vrijdag 4 september.

Technische innovatie wordt gestimuleerd
MATEXPO wil ook met deze editie de technische innovatie in de bouwsector stimuleren.
Daarom wordt op MATEXPO 2009 voor de tweede maal een Award voor de belangrijkste technische innovatie uitgereikt.

Kortrijk Xpo
Doorniksesteenweg 216
8500 Kortrijk - België
(E17 Gent - Lille, Parijs / afrit 2 “Kortrijk-Zuid”)

Get your own valid XHTML YouTube embed code
www.matexpo.com