Communicatie software Groen, Grond en Infra

Scania P420 CB 10x4 HNB voor Knol uit Akkrum

Publicatiedatum: 11-08-2009 11:50
Aannemersbedrijf Knol Akkrum nam onlangs een zware vijfassige Scania trekker in gebruik. Het voertuig, een dubbel aangedreven Scania P420 CB 10x4 HNB, is voorzien van een verlaagde CP19-cabine en luchtvering rondom. Hierdoor is het voertuig, in combinatie met een vierassige dieplader, in staat om de zwaarste en langste kranen en heistellingen naar de diverse bouwlocaties te vervoeren.

Geheel volgens de Scania one-stop-shopping formule is de truck binnen de Scania-organisatie volledig opgebouwd. Bij Scania Groningen, gespecialiseerd in zwaar-transport aanpassingen, is de vijfde as aangebracht, de schotel aangepast en zijn de tanks verplaatst. De trekker is afgeleverd door de Scaniavestiging te Joure.

Knol Akkrum, voorheen Jac. Knol te Aldeboarn, is sinds 1 januari 2007 gevestigd te Akkrum waar een nieuw kantoor en een nieuwe werkplaats werden betrokken. Het bedrijf is gelegen nabij de A32 tussen Heerenveen en Leeuwarden. Knol is een aannemersbedrijf in de beton-, waterbouw en heiwerken. Het bedrijf is onlangs begonnen met het ondersteunen van een rioleringsproject in Georgië. Kranen en ander materieel is verscheept naar de havenstad Batumi, waar het project van start is gegaan.

De goede relatie tussen Knol en Scania is al vele jaren oud. Met de ingebruikname van de nieuwe trekker werd deze wederom onderstreept.

Scania is een toonaangevende producent van zware bedrijfsauto's, bussen en industrie- en scheepsmotoren. In Nederland telt de Scania-organisatie ca. 2.500 medewerkers verdeeld over de fabriek in Zwolle en 50 verkoop- en servicevestigingen door heel Nederland. De fabriek in Zwolle is de grootste Scaniafabriek ter wereld. De onderneming telt wereldwijd bijna 35.000 medewerkers, heeft meerdere fabrieken in Europa en Latijns Amerika en is vertegenwoordigd in meer dan 100 landen. De omzet over 2008 bedroeg bijna 89 miljard Zweedse kronen (ruim 8 miljard Euro).

www.scania.nl

Meine Veld (L) van Knol neemt de sleutels van de nieuwe zwaartransporttrekker in ontvangst uit handen van Rudolf Valkema van Scania Joure Meine Veld (L) van Knol neemt de sleutels van de nieuwe zwaartransporttrekker in ontvangst uit handen van Rudolf Valkema van Scania Joure