Eerste Scania G440 XPi 6x6 kraanauto in NL voor Verboon

Gepubliceerd op 21-08-2009 14:25
Verboon Handel & Transport B.V. uit Den Haag heeft een nieuwe Scania G440 CB 6x6EHZ in gebruik genomen. Dit is het eerste voertuig in Nederland waarbij de XPI-motor wordt gecombineerd met een drie-assige aandrijving. Doordat alle assen worden aangedreven is deze truck uitermate wendbaar en krachtig in alle soorten terrein.
Scania G440 XPi 6x6Scania G440 XPi 6x6

Dankzij de 440 pk sterke XPI motor voldoet Verboon aan de Euro 5 norm zonder dat AdBlue hoeft te worden toegevoegd. De nieuwe kraanauto is afgeleverd door de Scania vestiging in Honselersdijk.
De Scania is voorzien van een ruime CG 16 cabine. De G-cabine is speciaal ontworpen voor het bouwsegment en het (middel-)lange afstandsvervoer. De 440 pk sterke motor werkt met Scania’s XPI motortechnologie in combinatie met EGR (Exhaust Gas Recirculation), waarbij de brandstof onder zeer hoge druk wordt ingespoten. Hierbij wordt een hoog koppel bereikt van 2300 Nm en wordt aan de Euro 5 norm voldaan zonder gebruik te maken van AdBlue. Verder is het voertuig  voorzien van een Hiab kraan en een tweezijden kipperbak.

Verboon Transport & Handel BV, onderdeel van de Verboon Groep, verzorgt alle vormen van los gestort vervoer en diepladervervoer. Klanten zijn o.a. G.W.W.-aannemers, hoveniers en gemeenten. Ook kan men bij Verboon terecht voor de afvoer en opslag van (verontreinigde) grond of bagger. Op het gebied van containertransport en afvalverwerking kunnen diverse containers worden geleverd voor vaste of vloeibare stoffen. Ook kan het afval ter plekke worden opgeknepen en afgevoerd. Door de verschillende bedrijven binnen de Verboon Groep kan voor vrijwel elke vraag een oplossing worden gevonden. Behalve vrachtauto’s beschikt Verboon ook over een uitgebreid machinepark met o.a. telekranen, verreikers, grondverzet- en groenvoorzieningsmaterieel en uiteraard vakkundige en gespecialiseerde medewerkers.

De goede ervaringen met de Scania dealer alsmede het ontbreken van wettelijke milieubeperkingen voor de nieuwe truck, hebben Verboon B.V. ertoe doen besluiten om wederom voor Scania te kiezen.

www.verboonbv.nl
De Scania G440 XPI kraanauto van Verboon in het terrein waar het voertuig graag verkeerd.De Scania G440 XPI kraanauto van Verboon in het terrein waar het voertuig graag verkeerd.

Schrijf je in voor de Entreeding nieuwsbrief

Wekelijks verstuurd, met het laatste nieuws uit de de groen, grond en infra branche!