Communicatie software Groen, Grond en Infra

Geen Basis te bekennen

Publicatiedatum: 28-08-2009 14:05
Onlangs nam de Firma Rasenberg Wagenberg een nieuwe machinebesturing met GPS in gebruik. De machinebesturing is geleverd door Bouw/Laser b.v. uit Oosterhout. De besturing is uitgerust met de nieuwste UMC software van Mikrofyn en Leica GPSsen.
Komatsu met GPSKomatsu met GPS

Het bijzondere aan deze besturing is dat de machine werkt ZONDER basis! Rasenberg heeft gekozen voor deze nieuwe techniek omdat het de inzet en flexibiliteit van de machine verhoogd. Het is immers niet meer nodig een basis op te stellen en ook de site kalibratie kan achterwege gelaten worden. En dat alles zonder dat het ten koste gaat van de nauwkeurigheid van de plaatsbepaling. Daarnaast komt de investering van een basis te vervallen waarmee ook het risico van bijvoorbeeld diefstal verdwijnt.

Bouw/Laser b.v. levert o.a. producten van de Hexagon Machine Control (HMC) groep. De HMC behoort wereldwijd tot de top 3 van producenten van machinebesturingsapparatuur voor o.a. grondverzetmachines en wegenbouw materieel. Binnen de HMC horen o.a. bekende fabrikanten zoals Leica, Mikrofyn, Cable Detection, Novatel, etc.

www.bouw-laser.nl

Cees Rasenberg neemt de GPS machinebesturing van Bouw/Laser in gebruikCees Rasenberg neemt de GPS machinebesturing van Bouw/Laser in gebruik