Communicatie software Groen, Grond en Infra

Nieuwe Scania XPI voor de Scholtens Groep

Publicatiedatum: 10-09-2009 08:40
Onlangs nam de Materieeldienst van de Scholtens Groep te Andijk een gloednieuwe Scania R400 vierasser in gebruik. Het voertuig, met een 8X2/4 asconfiguratie, beschikt over twee gestuurde assen zodat men op kleine oppervlaktes beter kan manoeuvreren.

Naast de comfortabele CR16 dagcabine is het voertuig uitgerust met de zuinige 400 pk / 2100 Nm sterke 13 liter XPi motor. Hierdoor hoeft de chauffeur geen AdBlue te tanken om te kunnen voldoen aan de Euro 5 norm. De Scania is verder uitgerust met een op maat gemaakte laadbak en een 29 tons Palfinger kraan. De chauffeurs zijn bij de keuze van de Scania nauw betrokken geweest. De truck is afgeleverd door de Scania vestiging te Zwaagdijk.

De Scholtens Groep is gevestigd in Wognum en bestaat sinds 1937. Geworteld in West-Friesland, bezit het bedrijf alle Westfriese eigenschappen als nuchter, betrouwbaar en vooruitstrevend, maar vooral daadkrachtig. Het familiebedrijf groeide uit tot een organisatie die te omschrijven is als een vliegwiel. De vijf divisies: Scholtens Bouw, Scholtens Projecten, Scholtens Timmerfabriek, Scholtens Solide Goed en Scholtens Beheerdivisie met vestigingen in Wognum en De Meern versterken elkaar. Duurzaamheid is een belangrijke waarde voor het bedrijf. De keuze voor de nieuwe Scania wordt dan ook mede ingegeven door het beleid van duurzaam en verantwoordelijk ondernemen.

Er is veel zorg besteed aan de uitstraling van de vrachtwagen. Deze is voorzien van de vertrouwde Scholtens huisstijlkleur en de slogan ‘Samen ontwikkelen om te bouwen aan de toekomst’. De nieuwe truck is een rijdend visitekaartje waarmee het bedrijf weer jaren vooruit kan.

 


Blije gezichten bij de overdracht van de nieuwe Scania R400 XPi aan de Scholtens Groep. De heer Guido Scholtens, algemeen directeur van de Scholtens Groep neemt de sleutels en de bloemen in ontvangst uit handen van Jurgen Jacobsen (M) van Scania ZwaagdijkBlije gezichten bij de overdracht van de nieuwe Scania R400 XPi aan de Scholtens Groep. De heer Guido Scholtens, algemeen directeur van de Scholtens Groep neemt de sleutels en de bloemen in ontvangst uit handen van Jurgen Jacobsen (M) van Scania Zwaagdijk