Communicatie software Groen, Grond en Infra

Van den Brink Rallysport met Mammoet naar Dakar 2010

Publicatiedatum: 20-09-2009 13:40
Met vijf top tien finishes en een sterke 12e plaats in het truckklassement stond het Dakar-debuut van Van den Brink Rallysport als een huis. Amper 8 maanden later kan het team uit Harskamp met trots melden in 2010 opnieuw te starten in de zwaarste rally ter wereld. Met Mammoet als inspirerende hoofdsponsor, de mondiaal opererende specialist in zwaar transport, hijs- en bergingswerk, gaat het team op zoek naar nieuwe successen.

De ruim 3300 bezoekers van de Mammoet fanclubdag beleefden zaterdag de première van de rallytruck voor 2010. Eén van de nieuwste kranen uit het machinepark van Mammoet liftte zaterdag het doek en onthulde zo de nieuwe look van de 950 PK sterke GINAF X2222. Dankzij de rode kleur en het herkenbare logo van Mammoet is het PK-monster met recht een echte eye-catcher.

Jan van Seumeren, directielid van Mammoet, legt uit waarom de internationaal opererende specialist in speciaal transport dit jaar hoofdsponsor is van Van den Brink Rallysport: “De Dakar is één van de zwaarste wedstrijden ter wereld. Mens en machine moeten er één zijn. Je hebt doorzettingsvermogen, intelligentie en oplossend vermogen nodig om te kunnen presteren. In onze branche is dat ook zo. Net als Van den Brink Rallysport is Mammoet klaar voor elke uitdaging.”

In Harskamp is men dolgelukkig met de steun van de nieuwe en enthousiaste hoofdsponsor. “Het is fantastisch dat we zo vroegtijdig mogen meldden dat we in 2010 opnieuw aan de start staan van de Dakar Rally. Zeker in deze economisch roerige tijden”, zegt rijder en teameigenaar Martin van den Brink: “In Mammoet en Mammoet Workwear hebben we een mooie hoofdsponsor. Hun steun samen met die van alle andere trouwe sponsoren, zorgt ervoor dat Van den Brink Rallysport zich optimaal voor kan bereiden op de rally.”

Om te beginnen wordt de bijna 1000 PK sterke rallytruck de komende weken opnieuw opgebouwd door GINAF Rally Service. Cruciale delen als wielophanging, aandrijflijn en stuurinrichting worden in nieuwstaat gebracht, zodat het team met een als nieuwe truck begint aan het avontuur voor 2010. De komende Dakar vormt Martin van den Brink een team met navigator Martien Hol en monteur Arjan Veenvliet. Finishen is het hoofddoel voor de equipe. Met de ervaring van dit jaar op zak, zal het team ook op zoek gaan naar dagsuccessen en een plek in de top tien van het algemeen klassement.