Communicatie software Groen, Grond en Infra

Houbraken B.V. stapt over op Volvo

Publicatiedatum: 21-09-2009 13:40
Mestdistributie-, Transport- en Loonbedrijf W. Houbraken B.V. uit Bergeijk kiest voor Volvo en kocht onlangs twee Volvo L70F wielladers en twee Volvo EW160C mobiele graafmachines van Kuiken Construction Equipment.
Volvo L70FVolvo L70F

Gertjan Borrenbergs, planner bij Houbraken B.V.: “Onze machinisten wilden graag met een Volvo werken, vanwege het bedieningsgemak en de ruime, geluidsarme cabine. Door het goede zicht, de optimale veiligheid en het comfort kunnen zij het werk beter volhouden. Het grootste deel van onze vrachtwagens is ook van Volvo; een sterk merk. Bovendien hadden we goede referenties over Kuiken N.V..”

Het bedrijf van Wout Houbraken telt 28 medewerkers. Houbraken richt zich voornamelijk op de agrarische dienstverlening, mestdistributie, agrarisch loonwerk, grondverzetwerkzaamheden en transport. Het overgrote deel van de werkzaamheden vindt plaats in een straal van 35 kilometer rondom Bergeijk. Houbraken is voor mestdistributie actief in heel Nederland en België. In beide landen heeft Houbraken diverse mestopslagplaatsen die door 17 vrachtwagens bevoorraad worden. De L70F wielladers worden onder andere ingezet bij het inkuilen, waarbij de machines het gras of de maïs aanrijden. Met de Volvo EW160C wielgraafmachines wordt het gras of de maïs, dat onder plastic ligt, afgedekt met een laag zand. De nieuwe machines zijn stuk voor stuk multifunctioneel inzetbaar voor de agrarische dienstverlening, het loonwerk en grondverzetwerkzaamheden.


twee Volvo L70F wielladers en twee Volvo EW160C mobiele graafmachinestwee Volvo L70F wielladers en twee Volvo EW160C mobiele graafmachines