Communicatie software Groen, Grond en Infra

Werklust WG 40E voor Verweij uit Monnickendam

Publicatiedatum: 05-10-2009 10:05
Recent is er een nieuwe Werklust WG 40E afgeleverd bij de jubilerende firma G.C. Verweij en Zn. te Monnickendam. Vanaf het begin (1979) heeft Verweij gewerkt met de wielladers uit Apeldoorn.
Werklust WG 40EWerklust WG 40E

De Werklust WG 40E is uitgerust met vele opties zoals, achteruitrijdcamera, roetfilter en een extra groot dakraam. Dit grote dakraam is nodig voor het zicht op de aan de snelwisselaar gemonteerde kraanarm. En dan komen we gelijk bij de belangrijkste opties en inzet van de fa. Verweij. Deze WG 40E is zoals alle machines bij de fa Verweij uitgerust met een kraanarm-functie. Deze kraanarm geeft hun Werklust wielladers een hijsfunctie waardoor een specialistische inzet mogelijk is: grondverzet en hijsen. De hijsfunctie verlangt volgens de Nederlandse wetgeving extra bescherming zoals slangbreukbeveiliging en lastmomentbeveiliging.

De beveiliging is opgebouwd door de Gebr. Koerts Techniek BV uit Dronten. Ed en Bert Koerts hebben naast de beveiliging ook de nieuwe Fassie kraan-arm voor deze machine geleverd. Deze uitzonderlijk hoge kraan-arm is een zevendelig uitschuifbare mast (4x hydraulisch en 3x mechanisch), heeft een haakhoogte van 21 meter!! De door Aboma-Keboma goedgekeurde kombinatie zal vooral door machinist Richard Buijsman worden ingezet in de beton- en woningbouw. Daarbij is hij verantwoordelijk voor het uitvoeren van de meest uiteenlopende werkzaamheden ter ondersteuning van de verschillende aannemers werkzaam op diverse projecten.

www.gcverweij.nl

Werklust WG 40E voor Verweij uit MonnickendamWerklust WG 40E voor Verweij uit Monnickendam