Communicatie software Groen, Grond en Infra

Veel belangstelling voor bouwevent van MAN en Pon

Publicatiedatum: 13-10-2009 06:40
Op uitnodiging van MAN en Pon Equipment bezochten honderden ondernemers uit de Grond-, Weg- en Waterbouw het informatieve Bouwevent in Almere op 8 en 10 oktober.
MAN en Caterpillar MAN en Caterpillar

In een speciaal aangelegde zandpiste reden bij toerbeurt de voertuigen van MAN en de machines van Caterpillar langs de volledig gevulde tribune met genodigden. Bij deze praktijkpresentatie lag het zwaartepunt op de nu leverbare, meest milieuvriendelijke oplossingen van beide merken. Caterpillar focuste daarbij de aandacht op de ACERT motortechniek, de maatwerk-roetfilters voor de Nederlandse markt en een scala aan hydraulische hulpstukken die het werken sneller, beter en daarmee milieu- en kosten-vriendelijker kunnen uitvoeren.

De gepresenteerde MAN bedrijfsvoertuigen beschikten allemaal over een EEV Common Rail-dieselmotor, zoals bekend de  hoogst mogelijke milieustandaard van dit moment. Om tot een verdere optimalisering van de eigen gewicht/laadvermogen verhouding en dus een groter milieuvoordeel te komen, debuteerden in Almere meerdere MAN bouwvoertuigen met een zwaardere 10 tons vooras, bijvoorbeeld om daarmee het laadvermogen van een 10x4 kipper probleemloos te verhogen. Interessant vonden de aanwezigen zeker de presentaties van de voertuigen met MAN HydroDrive (in- en uitschakelbare voorwielaandrijving), de Pritarder, een TipMatic voor specifieke offroad toepassingen en de voor de Nederlandse markt ontwikkelde Wide Spread gestuurde achterasoplossingen. Deze verhogen naast het laadvermogen (met ruim 4 ton) ook de wendbaarheid (15% kleinere draaicirkel) van een dergelijk voertuig. Daarbij biedt de hydraulische vering van dit systeem een automatische waterpasafstelling voor het veilig kiepen op geaccidenteerd terrein.

Naast de presentaties van de merken MAN en Caterpillar stonden er tijdens het evenement ook informatiestands van: Pon Equipment Rental en Lease, Verachtert, Motrac Linde, Wierda Voertuig Techniek, Continental/SAF,  Volkswagen (nieuwe Transporter),  Voith Turbo, Hiab, ZF Nederland, Hyva, MCS, Groeneveld, RST, Tehag en Spare Partners het onafhankelijke A-merk voor truck en trailerdelen.

www.man-trucks.nl

Veel belangstelling voor duurzaam Bouwevent van MAN en Pon Veel belangstelling voor duurzaam Bouwevent van MAN en Pon