100ste Scania voor GP Groot in Alkmaar

Gepubliceerd op 28-10-2009 11:40
Bij GP Groot bv in Alkmaar is onlangs de 100e Scania in gebruik genomen. Het betreft een Scania P360 LB8X2*6 HNB met een krachtige 37 tons Hiab autolaad- en loskraan en een 21 tons containerafzetinstallatie.
Scania P360 LB8X2*6Scania P360 LB8X2*6

GP Groot gaat de 4-assige Scania inzetten voor het vervoer van zeecontainers, bouwketen en containers. De Scania P360, die werd afgeleverd door Scania Alkmaar, is als 100e Scania een mijlpaal in de gezamenlijke geschiedenis van GP Groot en Scania die teruggaat tot 1986.

De Scania is voorzien van drie gestuurde assen en één aangedreven as. GP Groot koos voor een 4-assige configuratie in verband met het grote gewicht van de kraan die op de auto wordt geïnstalleerd. De keuze voor Scania werd verder bepaald door de lage chassishoogte van 960 mm. die Scania kan leveren. Een zo laag mogelijke hoogte was van groot belang in verband met de grootte van de geïnstalleerde kraan en de standaardhoogte van zeecontainers die met dit voertuig moeten worden vervoerd. Op aanvraag van GP Groot heeft Scania Alkmaar de chassishoogte nog verder verlaagd door de toepassing van luchtvering en speciale banden.

De keuze voor Scania werd verder bepaald door de goede relatie die GP Groot heeft met de Scania vestiging in Alkmaar. Al in 1986 werd de eerste Scania in gebruik genomen. Belangrijkste reden voor de aanschaf van de toenmalige Scania P113 6X4 was ook de geringe chassishoogte, waardoor er meer ruimte overbleef voor de opbouw. In de jaren daarna nam GP Groot steeds meer Scania’s in gebruik variërend van de 4- tot R-serie. De chauffeurs waren zeer te spreken over de kwalitatief hoogwaardige voertuigen die passen bij de professionele uitstraling van GP Groot. Verder lag ook de grote verscheidenheid aan chassis en cabines waarin Scania kan voorzien ten grondslag aan de duurzame relatie. GP Groot is een veelzijdige onderneming die een groot aantal verschillende voertuigen met uiteenlopende soorten opbouw nodig heeft.

GP Groot ontplooit activiteiten op het gebied van afval, energie, infra, milieu en advies. De dochterbedrijven van de onderneming leveren een duurzame en optimale bijdrage aan de Nederlandse werk- en leefomgeving. In al haar werkgebieden wordt de onderneming vertegenwoordigd door een aantal gespecialiseerde bedrijven die autonoom opereren, maar ook profiteren van onderlinge samenwerking en krachtenbundeling. Enkele van deze bedrijven dragen het GP Groot logo, zoals GP Groot Infra en GP Groot Inzameling, en soms een eigen logo, zoals HB Adviesbureau, Sortiva, RoeleDeVries, Boha en Post Oliemaatschappij.

www.gpgroot.nl
Account Ronald Weening (L) van Scania overhandigt de sleutels aan de heer P. Muusse (M) van GP Groot en chauffeur H. Schepers (R)Account Ronald Weening (L) van Scania overhandigt de sleutels aan de heer P. Muusse (M) van GP Groot en chauffeur H. Schepers (R)

Schrijf je in voor de Entreeding nieuwsbrief

Wekelijks verstuurd, met het laatste nieuws uit de de groen, grond en infra branche!