Communicatie software Groen, Grond en Infra

Scania P320 EEV voor Gemeente Barendrecht

Publicatiedatum: 30-10-2009 09:45
De gemeente Barendrecht heeft onlangs een nieuwe bedrijfswagen in gebruik genomen, de Scania P320 EEV (Enhanced Environmentally friendly Vehicle).
Scania P320 EEVScania P320 EEV

Bij de keuze van een nieuwe bedrijfswagen heeft de gemeente naast aspecten als duurzaamheid en gebruiksgemak in het bijzonder gelet op de milieubelasting van de motor. De EEV motor voldoet aan de op dit ogenblik strengst mogelijke milieunorm. Scania is bovendien het enige truckmerk waarbij deze normen worden gehaald zonder de toevoeging van AdBlue.

De Scania P 320 6x2*4 is uitgerust met een opvallend stille en zuinige 9-liter motor en zal worden ingezet voor diverse gemeentelijke werkzaamheden. Het gebruiksgemak van de 20-tons haakarm in combinatie met een HMF autolaadkraan is groot te noemen. Het voertuig is bovendien zeer wendbaar en heeft een hoog nuttig laadvermogen. Doordat de P-cabine een lage instap heeft, kunnen chauffeur en bijrijder probleemloos meerdere keren per dag in- en uitstappen. Daarnaast biedt het automatische schakelsysteem, Scania Opticruise, de chauffeur extra gemak in een stedelijke omgeving. Het voertuig is afgeleverd door de Scania vestiging in Zwijndrecht.

www.scania.nl

Gemeente Barendrecht kiest bewust voor Scania’s EEV motor zonder AdBlueGemeente Barendrecht kiest bewust voor Scania’s EEV motor zonder AdBlue