Communicatie software Groen, Grond en Infra

Grote materieelveiling in Moerdijk

Publicatiedatum: 26-11-2009 16:40
Kranen, graafmachines, bulldozers, trucks, tractoren en nog veel meer. Bij een materieelveiling deze week in Moerdijk worden in drie dagen tijd bijna 3500 machines verkocht aan de hoogste bieders.
Volvo L110E uit 2003Volvo L110E uit 2003

De veilingen die dit Canadese bedrijf inmiddels al tien jaar houdt in Moerdijk zijn populair. Vijf keer per jaar komen hier honderden bieders op af, allemaal op zoek naar gebruikte en ongebruikte machines en trucks.
De items worden verkocht in een hoog tempo. Zogenoemde ‘bidcatchers’ vangen de biedingen van de kopers en geven dit direct door aan de veilingmeester. Deze zingt onvermoeibaar de vraag- en verkoopprijzen. Ook in tijden van economische crisis lijken deze materieelveilingen onverminderd door te gaan.

“Sinds de economische crisis, hebben we de prijzen van materieel zien dalen,” aldus Guylain Turgeon, Managing Director Ritchie Bros. Auctioneers. “Maar tegelijktijd hebben we de vraag naar gebruikt materieel zien toenemen. We hebben in onze veilingen dit jaar dertig procent meer verkocht in vergelijking met vorig jaar. Doordat het aanbod groter is, kunnen we meer kopers vanuit de hele wereld aantrekken. Dit resulteert uiteindelijk in marktconforme prijzen.”

Een belangrijke reden waarom kopers naar deze internationale marktplaats van machines en materieel komen, is dat alle items verkocht worden tijdens de veiling, ongeacht de prijs.

“In onze geschiedenis van meer dan 50 jaar zijn al onze veilingen ‘unreserved’”, vervolgt Turgeon. “Dit betekent dat er geen minimum of vastgestelde prijzen zijn en dat werkelijk alles verkocht wordt aan de hoogste bieder. Dit maakt het aantrekkelijk voor de kopers. Zij weten dat aan het eind van de dag al het materieel een nieuwe eigenaar heeft.”

www.rbauction.com