Communicatie software Groen, Grond en Infra

Ahlmann zwenklader AZ 90tele voor Lamphen uit Oosthuizen

Publicatiedatum: 27-11-2009 12:05
De jonge Noord-Hollandse ondernemer John Lamphen uit Oosthuizen heeft sinds kort de beschikking over een Ahlmann zwenklader AZ 90tele.
Palletvork en puinbakPalletvork en puinbak

Jong geleerd is jong gedaan is zeker van toepassing op John Lamphen. Op 1 januari 2009 heeft deze jonge Noord-Hollandse ondernemer uit Oosthuizen zijn eigen verhuurservice opgezet. Onder de naam John Lamphen Verhuurservice werkt de nu 26 jarige zzp'er hoofdzakelijk in Noord-Holland. Naast de nu aangeschafte AZ 90tele heeft John Lamphen ook de beschikking over een John Deere 6800 trekker en een rupskruiwagen.

Met de 77 pk sterke Ahlmann zwenklader AZ 90tele is John in staat om een groot aantal werkzaamheden in de grond-, weg- en waterbouw te verrichten. Als de machine bijvoorbeeld wordt ingezet bij een bestratingsbedrijf bestaan de activiteiten onder ander uit het maken van de baan en het bijrijden van stenen en/of tegels. Ook het uitbreken van straatwerk is een van de klusjes die veelvuldig voorkomen.  Zoals het een goed machinist betaamt is John ook niet te beroerd om hand- en spandiensten buiten de machine te verrichten, zodat er een collegiale werksfeer met de straatmakers ontstaat. Tenslotte maken vele handen licht werk. 

Om flexibele en veelzijdig inzetbaar te zijn heeft John voor deze Ahlmann AZ 90tele gekozen. Wordt er van werklocatie gewisseld dan wordt achter de machine een aanhangwagen gekoppeld met daarop een aantal uitrustingsstukken zoals dichte bak, puinriek, palletvorken en hydraulische stenenklem. Op deze manier kan hij op elk volgend karwei altijd beschikken voor het juiste gereedschap.

De Ahlmann AZ 90tele biedt de voordelen van een zwenklader en verreiker in een machine. Door de toegenomen hefhoogte en reikwijdte kan de machine nog efficiënter worden ingezet. In combinatie met de zwenk leidt dit tot minimaal handwerk. De machine werd o.a. ontworpen voor het gebruik in stedelijke gebieden en op plaatsen waar weinig ruimte is om te manoeuvreren. Door de compacte bouw en 4-wielbesturing heeft de machine slechts een draaistraal van 4,22 meter.

Naast de reeds genoemde uitrustingsstukken is de machine voorzien van extra brede 550/45-22,5 banden en is er - ter voorkoming van diefstal - een BMWT-Lock beveiligingssysteem gemonteerd.

www.ahlmann.nl

Ahlmann zwenklader AZ 90tele voor John Lamphen uit OosthuizenAhlmann zwenklader AZ 90tele voor John Lamphen uit Oosthuizen