Communicatie software Groen, Grond en Infra

3 MAN TGS trucks voor Schapers uit Raamsdonksveer

Publicatiedatum: 11-12-2009 11:20
Aannemingsbedrijf Schapers in Raamsdonksveer kreeg onlangs drie nieuwe MAN trucks afgeleverd. Twee TGS 32.440 6x6H kippers met Wierda Wide Spread achterasoplossing en de door MAN ontwikkelde HydroDrive en een TGS 26.400 6x4 H-2 met een 22 ton/m autolaadkraan en een kabelafzetsysteem.
MAN TGS 26.400MAN TGS 26.400

Het voornamelijk regionaal werkende aannemingsbedrijf zocht om meerdere redenen, waaronder het toenemend aantal milieuzones, naar vervanging van diverse oudere vrachtauto’s. “Dat waren geen MAN’s, maar andere merken”, vertelt directielid Kieboom van het aannemersbedrijf. “Maar MAN is voor ons zeker geen onbekende. Met Thieu van Dorst en eerder zijn vader doen wij al meer dan veertig jaar zaken en wij hadden al diverse voertuigen van het merk in bedrijf. Bij de vervanging kwam het merk weer in beeld, omdat zij de juiste voertuigen konden leveren. Als bedrijf verrichten wij ondermeer de wat kleinere asfalteringswerkzaamheden, waarbij een dieplader geladen met verschillende afwerkmachines en walzen, door middel van de kippers naar het werk wordt gereden. Wat wij dus zochten waren relatief compacte, krachtige kippers met een hoog laadvermogen en een grote multifunctionaliteit.”

Om aan al die vragen te voldoen en op iedere ondergrond een juiste grip te hebben, werd gekozen voor twee 3-assige kippers met op de vooras de inschakelbare hydrostatische aandrijving, die MAN exclusief op de markt brengt onder de naam HydroDrive. Een ingenieus systeem dat tot 28 km/uur ingeschakeld kan worden op momenten dat het nodig is, aanmerkelijk minder weegt dan een reguliere voorwielaandrijving (hoger laadvermogen) en ook om minder onderhoud vraagt. Bijkomende voordelen zijn het gunstiger brandstofverbruikcijfer, een lagere chassishoogte en een kleinere draaicirkel. De uitvoeringen van Schapers zijn tevens voorzien van een Wide Spread achterasopstelling, ter ondersteuning van de kleinere draaicirkel maar ook een hoger laadvermogen. “Voor het transport van de asfaltproducten is er gekozen voor 17 kuubs geïsoleerde Hyva bakken met multikappen en een asfaltsnep aan de achterzijde voor het lossen van het asfalt in de machines. Daarnaast zijn de cabines voorzien van een overdruksysteem. Cabines die volgens onze mannen luxe en stil zijn uitgevoerd en bijzonder in de smaak vallen”, vervolgt de heer Kieboom.

www.schapers.nl

MAN TGS 32.440 6x6H kippers met Wierda Wide Spread achterasoplossingMAN TGS 32.440 6x6H kippers met Wierda Wide Spread achterasoplossing