Communicatie software Groen, Grond en Infra

Machinist Werven Recycling tevreden over sloop-/sorteergrijper

Publicatiedatum: 18-12-2009 07:20
Onlangs heeft Rotar aan Van Werven Recycling, locatie Hattemerbroek, een nieuwe Rotar Sloop-/sorteergrijper afgeleverd. Nu, een paar weken later, hebben ze aan machinist Jaap van der Meulen gevraagd hoe de nieuwe Rotar grijper bevalt aan zijn Deawoo 170 W.
Rotar aan DeawooRotar aan Deawoo

Zijn oude sorteergrijper, een Arden S 1100 was volgens Jaap na jaren trouwe dienst nodig aan vervanging toe. De nieuwe Sorteergrijper moest wel aan een paar eisen voldoen aangezien hij volgens eigen zeggen niet '' al te zachtzinnig'' omging met de grijper en ook de toepassing redelijk zwaar is. Op de recycling van Werven komen namelijk dagelijks afgekeurde betonplaten binnen welke ontdaan moeten worden van isolatiemateriaal voordat ze de puinbreker in gaan. Een ideaal werk om te doen met een Sloop-/sorteergrijper.

Van Werven koos voor de RSG 500 P, deze grijper heeft geperforeerde schalen waardoor er niets tussen de schalen kan gaan zitten, ideaal voor het uit sorteren. Ook het lasthoudventiel en de eindslagdemping in de cilinder zorgen voor het nodige voordeel in het uitvoeren van de werkzaamheden. Jaap is dan ook zeer tevreden met zijn nieuwe Rotar Sloop-/sorteergrijper en gaat er vanuit dat hij er nog vele jaren plezier van mag hebben.

Naast de technische voordelen koos Van Werven ook om praktische redenen voor de Rotar Sloop-/sorteergrijper, aangezien Rotar International en Van Werven nog geen 20 km uit elkaar liggen waardoor, indien nodig, een zeer snelle service door Rotar geboden kan worden.

www.rotar.nl

Machinist Werven Recycling druk aan het werk met de Rotar sloop-/sorteergrijperMachinist Werven Recycling druk aan het werk met de Rotar sloop-/sorteergrijper