Communicatie software Groen, Grond en Infra

Eerste Mecalac 8MCR voor Pellegrom uit Meteren

Publicatiedatum: 22-01-2010 12:05
Recent werd door Peter de Groot de eerste 8MCR in Nederland afgeleverd. De Mecalac 8MCR is een machineconcept op rupsen, dat de kenmerken van een compacte midi graafmachine - met motor en uitrustingsstukken aan de bovenwagen - combineert met die van een snelle schranklader met een driehoekig rupsloopwerk.
Mecalac met puinbakMecalac met puinbak

In 1997 is G. Pellegrom v.o.f. begonnen met een rupskraan. Al gauw kwam er een mobiele kraan bij. Na een aantal jaar gedraaid te hebben werd geïnvesteerd in een midikraan en een mobiele graafmachine. Momenteel bestaat het machinepark uit 4 machines. Wanneer het nodig is worden er machines ingehuurd. Om de machines van en naar het werk te vervoeren heeft het bedrijf sinds kort een eigen dieplader aangeschaft. Hiermee zijn ze tevens in staat om machines te vervoeren voor collega's.

"Wij denken mee met onze klanten en zetten altijd het juiste materiaal voor elke specifieke klus in" aldus een enthousiaste Gerrit Pellegrom. Met andere woorden; mobiel als het met mobiele graafmachines kan en rupsgraafmachines als het echt niet anders kan.

G. Pellegrom v.o.f. is een allround bedrijf voor het verzorgen van alle grond- weg- en waterwerkzaamheden. Het specialisme ligt vooral in het plaatsen van stalen damwanden, hardhouten beschoeiingen en rioolrenovatie. Het rooien van verouderde riolering en deze vervangen door een dubbel riool met gescheiden hemel- en vuilwaterafvoer komt ook met enige regelmaat voor. Bij machinale bestratingen werken wij de zandbaan af met eigen gebouwde afreibalk. Voor snoeiwerk op afstand of hoogte in de winter is er een verlenggiek met werkbak voorhanden.Recent werden bij het nieuwe kantoor van waterschap Rivierenland in Tiel palen, waarop hardhouten vlonders komen te rusten, met een trilblok tot 6 meter diepte ingetrild.

G. Pellegrom v.o.f. is een echt familiebedrijf; Gerrit Pellegrom draait zelf meestal op de Mecalac 714MW, zijn vrouw Janny verzorgt de administratie, Wim, de oudste van drie zonen, draait op een graafmachine en Christian gaat draaien op de nieuwe Mecalac 8MCR. Wijnand, de jongste zoon van het gezin, zit nog 1 dag op school en werkt 4 dagen, afwisselend op de midigraver, de Mecalac 714MW of op ingehuurde machines.

De 8MCR, een werkelijk veelzijdig en wereldwijd uniek concept. Met een 60 kW (81 pk) sterke motor heeft de machine ruim voldoende vermogen. Met een maximale snelheid van 10 km/u kan de 8MCR zich vlot verplaatsen.Om niet snel mis te grijpen werd de machine met een grote hoeveelheid uitrustingsstukken geleverd zoals puinbak met inlegplaat, verschillende dieplepelbakken, een opschoonbak, een riekbak en een palletvorkinstallatie. Naast de rijke standaarduitvoering werd de Mecalac 8MCR nog voorzien van diverse opties en een BMWT-Lock beveiligingssysteem.

Dat Gerrit Pellegrom juist voor de Mecalac 8MCR heeft gekozen komt hoofdzakelijk door de zeer positieve ervaringen die de afgelopen jaren zijn opgedaan met de mobiele 714MW. "Ik sta nog iedere dag te kijken van de enorme hefkracht van deze machine" vertelt Pellegrom. "Hiermee kan ik me duidelijk onderscheiden van andere verhuurders." Gerrit Pellegrom is een man van zijn woord; "de klant moet er blindelings op kunnen vertrouwen dat wij onze afspraken nakomen en dat verwacht ik ook van mijn leveranciers." 

www.gpellegromvof.nl

Eerste Mecalac 8MCR midigraver voor Gerrit Pellegrom V.O.F. uit MeterenEerste Mecalac 8MCR midigraver voor Gerrit Pellegrom V.O.F. uit Meteren