Communicatie software Groen, Grond en Infra

Terex-Fuchs MHL350D overslagkraan voor Buijs uit Groot-Ammers

Publicatiedatum: 09-02-2010 09:30
Onlangs heeft Van der Spek een nieuwe 35 tons Terex-Fuchs MHL350D geleverd aan overslagbedrijf Buijs in Groot-Ammers. De nieuwe MHL350D is voorzien van bereik van 16 meter, het gaat hierbij om de afstand van het hart machine tot de pen in de lepelsteel, aan de buitenzijde van de grijper is het bereik dus meer dan 17 meter.
Mobiele overslagkraanMobiele overslagkraan

Voor de aandrijving van de Fuchs MHL350D is een 6,0 liter Deutz 6-cilinder Tier III motor met 148KW verantwoordelijk. Door het vernieuwde koelsysteem is het bronvermogen van de machine t.o.v. de vorige C-serie met 3dB. Verminderd. De  koeling is vergroot zodat de koelvin minder snel hoeft te draaien en de regeling van de oliekoelvin is thermosstatisch geregeld zodat de motor altijd de juist bedrijfstemperatuur heeft.

Zoals alle Terex-Fuchs overslagmachines is ook de MHL350D ook voorzien van een hydraulisch verstelbare cabine waardoor er altijd een goed cabinepositie bereikt kan worden voor goed zicht bij het lossen en beladen van schepen, vrachtwagens en trechter. De machinist heeft een maximale kijkhoogte van 5.60 meter.

Van der Spek Vianen en Buijs Groot-Ammers zijn zeer zeker geen onbekende voor elkaar, afgelopen tijd werden ook al twee Gehl schrankladers en een aangepast Hyundai R250LC-7A in gebruik genomen. Daarnaast zijn er ook al vele jaren Hyundai’s en Terex-Fuchsen  in bedrijf bij overslagbedrijf Buijs. 

www.buijsgrootammers.nl

Terex-Fuchs MHL350D voor overslagbedrijf Buijs uit Groot-AmmersTerex-Fuchs MHL350D voor overslagbedrijf Buijs uit Groot-Ammers