Communicatie software Groen, Grond en Infra

Rob van Hove nieuwe directeur Kuiken N.V.

Publicatiedatum: 05-03-2010 09:35
Per 1 maart 2010 is Rob van Hove benoemd tot algemeen directeur van Kuiken N.V. Rob van Hove wordt eindverantwoordelijk voor de activiteiten van Kuiken in Duitsland en de Benelux.

De full service distributeur van Volvo bouwmaterieel en Sennebogen hijskranen en overslagmachines wordt nu geleid door interim directeur Laurens Vellen. Hij beëindigt zijn werkzaamheden met de komst van de nieuwe directeur.

Op dit moment is Rob van Hove directeur van Kalmar Services, een full service onderneming in container handling equipment. In zijn loopbaan bij Kalmar heeft hij nationale en internationale ervaring opgedaan met down stream sales en service management. Rob van Hove is bekend met de klant- en marktsegmenten waarin Kuiken actief is. Voor de overstap naar Kalmar werkte hij bij Pon Power en Geveke Motoren. De nieuwe Kuiken directeur is 44 en woont met zijn vrouw en twee kinderen in Rozenburg.

Rob van Hove: “Kuiken is een prachtig bedrijf; een goede naam, producten van hoge kwaliteit, een optimale total cost of ownership en internationaal actief. Wat de overstap daarnaast interessant maakt is het enorme potentieel om Kuiken verder te ontwikkelen als total solutions provider. Volvo en Sennebogen hebben een grote productrange die we nog verder kunnen uitnutten bij zowel bestaande als nieuwe klanten. Het uitbouwen van lange termijn relaties en groei van onze parts en service business zijn daarbij essentieel. We zullen sterker moeten inspelen op veranderingen in de markt zoals de toenemende behoefte van klanten om hun balance sheet te verkorten en hun business model te flexibiliseren. Om klanten totaaloplossingen te bieden ligt ook een intensievere samenwerking met andere bedrijven voor de hand.”

De toekomstige Kuiken directeur spreekt met zichtbaar enthousiasme en ambitie over zijn nieuwe functie. “Kuiken heeft een lastige periode achter de rug, maar is nog altijd een bedrijf om trots op te zijn. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan.” In eerste instantie zal Rob van Hove zich richten op het verder optimaliseren van winstgevendheid en cash flow zodat de bewegingsruimte groter wordt. Een andere prioriteit is het benutten van het aanwezige verbeteringspotentieel in de organisatie“We zullen organisatie en mensen zo moeten inzetten dat we flexibel in kunnen spelen op veranderingen in de markt en klaar zijn voor de komende groeifase. Met de positieve inzet van de hele Kuiken organisatie heb ik er alle vertrouwen in dat we nieuwe successen gaan boeken.”

Familie Kuiken aandeelhouder
Niet alleen de directie, maar ook de aandeelhoudersstructuur is gewijzigd. In augustus 2009 werd Fortis Private Equity Holding Nederland B.V. 100% eigenaar van de aandelen in Kuiken Groep B.V. Fortis verkreeg de aandelen in goed overleg met de familie Kuiken na een complex herfinancieringtraject. De familie verenigd in de Stichting Administratiekantoor Familie Kuiken, behield tot eind 2009 de mogelijkheid om een minderheidsbelang te nemen en heeft gebruik gemaakt van deze optie.
Aandeelhouder en voormalig directeur de heer H.R. Kuiken: “De verbondenheid met het werk van meerdere generaties in het familiebedrijf heeft geleid tot het willen handhaven van een minderheidspakket. De volledige uitoefening van de overeengekomen optie is tevens een bewijs van het vertrouwen dat de familie heeft in de toekomst van de onderneming. Alle 48 deelnemende familieleden hebben de overtuiging dat Kuiken N.V. een blijvende toegevoegde waarde zal kunnen leveren voor haar klanten, medewerkers en aandeelhouders.”

Raad van Commissarissen
De Raad van Commissarissen bestaat per 1 maart 2010 uit de heren Luc Dahlhaus (voorzitter), Alexander de Vries en Bert Kuiken. Er is een traject gestart voor verdere completering van de expertise op RvC niveau. De heer Dahlhaus (63) was tot medio 2007 voorzitter van de concerndirectie van Royal Friesland Foods en heeft binnen dit concern een internationale carrière doorlopen.
 


Rob van Hove nieuwe directeur Kuiken N.V.Rob van Hove nieuwe directeur Kuiken N.V.