Communicatie software Groen, Grond en Infra

Komptech Crambo 6000 en sterrenzeef voor De Beijer uit Hapert

Publicatiedatum: 11-03-2010 07:20
De Beijer heeft haar machinepark uitgebreid met een Komptech Crambo 6000 en een Komptech sterrenzeef L3. De machines zijn geleverd door Pon Equipment en hiermee gaat cultuurtechnisch loonbedrijf De Beijer de verhuurmarkt in.
Zeefmachine in BladelZeefmachine in Bladel

Verhuur van shredders en zeefinstallaties zonder laadmachine en machinist is nieuw in de recyclingmarkt. Veel bedrijven hebben vaak wel een man met shovel of kraan op hun bedrijf, maar onvoldoende input om zelf te investeren in een verkleiningsmachine of zeefinstallatie. Huren biedt dus uitkomst!

Er is gekozen voor de Komptech Crambo vanwege de eenvoud, gebruiksvriendelijkheid en de capaciteit. Deze machine is bij uitstek geschikt voor verkleinen van sloophout, groenafval en boomstronken. De fractiegrootte kan eenvoudig aangepast worden door het verwisselen van de breekrekken. Naast de Crambo beschikt De Beijer ook over een trommelzeef en twee mobiele sterrenzeven die voor de onbemande verhuur worden ingezet, waarvan de laatste vooral in de biomassa- en composteringsmarkt. Deze machines zeven drie fracties in een werkgang, waardoor een lage kostprijs per ton afgezeefd materiaal kan worden gerealiseerd. De capaciteit van deze zeven ligt rond 150 m3 per uur.

De Beijer Bladel BV vindt haar oorsprong, naast agrarische werkzaamheden, in de ontginning van bosgrond en het schaven van wegen. In de loop der jaren werden de ontwikkelingen op het cultuurtechnische vlak en de houtrecycling nauwlettend in de gaten gehouden en besloot men hierin de nodige investeringen te doen. Het gevolg was dat de landbouwactiviteiten naar de achtergrond verdwenen. Uiteindelijk werd het agrarische gedeelte in 1995 definitief afgestoten. Het machinepark bestaat verder nog uit shredders, chippers, bos- en stobbenfrezen en verdere natuurwerkzaamheden. Omdat De Beijer kwaliteit en veiligheid hoog in het vaandel heeft staan, zijn zij sinds 1997 ISO 9001 en VCA* gecertificeerd.Komptech Crambo 6000 en sterrenzeef voor De Beijer Bladel B.V. uit HapertKomptech Crambo 6000 en sterrenzeef voor De Beijer Bladel B.V. uit Hapert