Communicatie software Groen, Grond en Infra

Machinistenkampioenschap 2010 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Publicatiedatum: 15-03-2010 09:20
Wie gaat de uitdaging aan om op 17 april kraanmachinist van 2010 te worden? En welk jong talent gaat het opnemen tegen de jeugdkampioen van vorig jaar? De belangstelling om deel te nemen is wederom weer meer dan voldoende maar er is nog plaats.
Jong geleerd...Jong geleerd...

Vorig jaar probeerden ruim 40 machinisten om de prachtige prijzen in de wacht te slepen. Winnaar werd toen Julien Smit - werkzaam bij Damsteegt - en hij kreeg een prachtige hoofdprijs: een reis naar het Caterpillar demoterrein in Malaga.

Het Machinistenkampioenschap zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 17 april op het terrein van Recyclingcentrale Korevaar BV aan de Transportweg 6 in Groot Ammers. Samen met collega-ondernemers W.H. de Kreij (Schelluinen), De Kuiper Noordeloos bv (Noordeloos), personeelsvoorziener AB Midden Nederland (Houten & Sliedrecht) en branchevereniging CUMELA Nederland organiseren zij voor de derde keer de strijd om de titel ‘beste kraanmachinist Alblasserwaard & Vijfheerenlanden’. Daarbij komt het aan op een perfecte machinebeheersing, improvisatievermogen, stalen zenuwen en gewoon een beetje geluk, natuurlijk. Naast behendigheidswedstrijden voor machinisten van 18 jaar en ouder uit de regio, zijn er voor de junioren van 12 t/m 17 jaar behendigheidswedstrijden met compacte grondverzetmachines. Bovendien kunnen leerlingen van basisscholen kennismaken met machines en machinisten en is er een uitgebreid paviljoen met scholen en branchegerichte organisaties.

Van 09.30 tot 15.00 uur is het spannende grote Machinisten-kampioenschap 2010 Dit jaar in een nieuwe opzet waardoor alle machinisten de hele dag meedraaien. Om 15.30 uur zijn de winnaars bekend en volgt de prijsuitreiking. In de pauze is er uiteraard een spectaculaire demonstratie met machines. Op het terrein staat materieel uit de gehele sector opgesteld en kan er door bezoekers worden deelgenomen aan een prijsvraag. Natuurlijk is het ook dé gelegenheid om met collega's bij te praten en iets te eten of te drinken. Door de aanwezigheid van jonger publiek, zal er extra aandacht worden gegeven aan veiligheid op en om het terrein.

Uiteraard is iedereen die kennis wil maken met de dynamische sector - dus jong & oud - van harte welkom op zaterdag 17 april as. in Groot-Ammers. Het wordt een leerzame en leuke dag.

www.machinistenkampioenschap.nl

Machinistenkampioenschap 2010 Alblasserwaard en VijfheerenlandenMachinistenkampioenschap 2010 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden