Communicatie software Groen, Grond en Infra

De geschiedenis herhaalt zich niet (deel 3)

Publicatiedatum: 21-03-2010 15:20
In het begin van 21ste eeuw was Limburg nog niet klaar voor een geautomatiseerd systeem om vraag en aanbod binnen de GWW bij elkaar te brengen.

Uiteraard waren er in Limburg ook een aantal bedrijven die heilig geloofden in de digitale snelweg waar vraag en aanbod bij elkaar komen. Zo zijn er Limburgse bedrijven die al jaren lid zijn.

De initiatiefnemers uit het zuiden merkten al snel dat de markt voor onze diensten met name ook in de Randstad was, “daar in het noorden, daar gebeurt het!” Veel bedrijven en dito projecten!

Het verplaatsen van de bedrijvigheid van entreeding.com van het Limburgse land naar de Randstad leverde een wereld van verschillen op. Andere mensen, andere opdrachten, vooruitstrevende technieken en uiteraard iedere dag een aantal uren in de auto. 

Entreeding.com is de markt gaan bestormen met het doel de communicatie binnen de GWW te optimaliseren. De werking van het systeem valt en staat met het grote aantal leden. Hoe meer bedrijven vraag en aanbod plaatsen, hoe meer handel en voordelen. De eerste 10 klanten waren de lastigste. We konden immers niet pronken met een onuitputtelijke lijst van leden. Op de vraag “wie doen er dan allemaal mee?” moesten we vaak gek schertsend “jullie, binnenkort!”  antwoorden. 

In vergelijking met de huidige functionaliteiten van entreeding.com was het systeem destijds sober te noemen. Dat was een bewuste keuze. De revolutie is bij ons ook maar zeer geleidelijk op gang gekomen. Dus vandaag zorgen dat morgen de wereld helemaal anders is, zou eerder tegen ons gaan werken, dan dat het de spreekwoordelijke wind in de rug zou zijn.

Na moeizame eerste jaren van missionariswerk, waarin bedrijven mondjesmaat lid werden, lijkt de wereld toch te zijn veranderd……………………..

Wordt vervolgd.

www.entreeding.com

Van rooksignalen naar moderne communicatieVan rooksignalen naar moderne communicatie