Communicatie software Groen, Grond en Infra

ETEC 816 M-II voor Winkels uit Staphorst

Publicatiedatum: 08-04-2010 10:40
Loon- en Bosbouwbedrijf Winkels uit Staphorst ontving van ETEC dealer De Bonte Service, ook gevestigd in Staphorst, een nieuwe mobiele ETEC 816 M-II. De 16 tons ETEC 816 M-II met een 6 cilinder tier III commonrail turbo dieselmotor van 137 pk werd speciaal voor het werk, welke Winkels wil gaan doen, getuned naar 170 pk.
Mobiele EtecMobiele Etec

De firma Winkels schafte de nieuwe ETEC 816 M-II aan voor werkzaamheden in de bosbouw en heeft veel pk´s nodig om een stobbenfrees aan te drijven. Omdat de stobbenfrees constant 150 l/min nodig heeft bij een max. werkdruk van 320 bar, maakte De Bonte Service er een speciale schakeling op om de hydraulische pomp vast te zetten op 150 liter. Uiteraard zal Winkels ook niet weglopen om normaal grondwerk met de ETEC te gaan verrichten.

Verder werd de ETEC 816 M-II door De Bonte Service voorzien van proportionele aansturing in de servohandels voor rotatie- en knijpfunctie ( sloop/sorteergrijper functie). Om comfortabel over hobbelige wegen te kunnen rijden zorgde De Bonte Service voor dansonderdrukking (zweefstand) aan de hefcilinders. Banden van 650 breed werden gemonteerd en een demontabel trekoog op het dozerblad. Ook werd de machine voorzien van een camera op het contragewicht, een luxe radio/cd speler met afstandsbediening, 27 MC zender, stoelverwarming, 2 zwaailampen en extra werkverlichting voor en achter op de cabine. Uiteraard is deze ETEC ook voorzien van climate control, een hydraulische snelwissel van Pladdet met lasthaak en een slootbak met dubbele oren En om het helemaal af te maken werd de ETEC gekeurd door Van Soest uit Tiel voor het certificaat hijsfunctie en voorzien van een kraanboek.

www.debonteservice.nl

ETEC 816 M-II mobiele kraan voor Loon- en Bosbouwbedrijf Winkels  uit StaphorstETEC 816 M-II mobiele kraan voor Loon- en Bosbouwbedrijf Winkels uit Staphorst