Communicatie software Groen, Grond en Infra

Veel variatie op de TKD kavel van Ahlmann

Publicatiedatum: 09-05-2010 09:10
Bij Ahlmann bestaat er van oudsher al een grote voorliefde voor machines die net iets verder zijn uitgedacht en daardoor meer kunnen en breder inzetbaar zijn dan de traditionele. Nieuwe ontwikkelingen worden uiteraard steeds op de voet gevolgd.
Ahlmann kniklader AXAhlmann kniklader AX

Mecalac 8MCR
De voor Nederland vrij nieuwe machine zal zeker niet ontbreken. Het zand op de kavel in Barneveld zal o.a. door de nieuwe Mecalac 8MCR midi-graafmachine omgewoeld gaan worden. De 8MCR is een uniek machineconcept op rupsen, dat de kenmerken van een compacte 7 tons graafmachine combineert met die van een snelle schranklader met een driehoekig rupsloopwerk. De 8MCR kan zich met een snelheid van maximaal 10 km/u uiterst snel op het werk verplaatsen.

Met een eenvoudige keuzeschakelaar wijzigt de machinist de bediening van graafmachine naar schranklader en weer terug. Door het snelwisselsysteem is het mogelijk om binnen een paar seconden van uitrustingsstuk te wisselen. Een belangrijke vernieuwing is de bedieningshendel, die door het omzetten van een schakelaar gebruikt kan worden in graafmachine- of schrankladerstand, waardoor de productiviteit en het comfort aanzienlijk verbeterd.

Door de veelzijdigheid kan de 8MCR functioneren als compacte graafmachine, schranklader of heftruck en komt ook als volwaardige toolcarrier tot zijn recht .

Ahlmann 3-in-1 leveller met 2,5% tonrondte
Met de Ahlmann 3-in-1 leveller kan in zand- als puinbanen gewerkt worden. Zowel voor- als achteruit volgens het 'vrijhang'- en met het 'kaasschaaf'-principe.
De glij-/verdichtingsplaat, die ook gebruikt kan worden als schepbak, draagt zorg voor de steun die nodig is om de invloed van de bandenvering te ondervangen. Op deze manier kan elk oppervlak op de juiste manier worden afgewerkt.  Bovendien is de 3-in-1 leveller de eerste die - naar wens - met een balk uitgerust kan worden voor het aanbrengen van tonrondte van 2,5%.
De Ahlmann 3-in-1 levellers passen overigens ook op wielladers van andere merken.

In Barneveld laat Ahlmann Nederland naast de Mecalac 8MCR - in verschillende uitvoeringen - de 3-in-1 leveller en de Ahlmann kniklader AX zien. Verder worden een aantal zwenkladers gedemonstreerd. Ook de Mecalac multigrondverzet- en  hydraulische graafmachines zorgen voor de nodige actie.

Ahlmanns en Mecalacs zijn door de veelzijdigheid onmisbare machines in de moderne aannemerij, in het grondwerk, in loonwerk, in de industrie en bij het straatmaken. Al veel Ahlmann en Mecalac machines hebben hun weg gevonden in de meest uiteenlopende bedrijfstakken. Niet in de laatste plaats door het gevarieerde aanbod uitrustingsstukken.

TKD Barneveld op 3, 4 of 5 juni. Kavel 146

www.mecalac.nl

Veel variatie op de TKD kavel van Ahmann, o.a. de Mecalac 8MCRVeel variatie op de TKD kavel van Ahmann, o.a. de Mecalac 8MCR