Communicatie software Groen, Grond en Infra

Caterpillar M316D voor Van den Elshout en De Bont uit Waalwijk

Publicatiedatum: 26-05-2010 13:30
Van den Elshout en De Bont uit Waalwijk hebben een nieuwe mobiele graafmachine aan het werk gezet, een Caterpillar M316D. Het betreft een Cat M316D met VA giek en een Engcon Tiltrotator.
CAT M 316 DCAT M 316 D

Daarnaast is de machine voorzien van een 2D indicatiesysteem en Nokia banden. Met deze banden wordt een grote trekkracht gewaarborgd en heeft de machine een lage gronddruk. Standaard heeft de machine HP- en MP functies, toolcontrol welke instelbaar is via monitor in cabine. Het enorme glasoppervlak van de cabine biedt de machinist uitstekend zicht rondom. Naast de machine heeft Van den Elshout en De Bont gekozen voor een onderhoudsovereenkomst met Pon Equipment, waarmee de machine in optimale conditie gehouden zal worden.

Van den Elshout en De Bont is een dynamisch bedrijf en aannemer van grote en kleine infrastructurele- evenals rioleringswerken. Ook het automatisch leggen van straatklinkers behoort tot de activiteiten en maakt het bedrijf een begrip in hun regio. Dat duurzaamheid hoog in het vaandel staat getuigt o.a. de uitstekende staat van onderhoud van het materieel, want zelfs de Cat 928F uit 1995 met ruim 22.000 uur op de teller doet nog dagelijks naar volle tevredenheid zijn werk.


Caterpillar M316D bandenkraan voor Van den Elshout en De Bont uit WaalwijkCaterpillar M316D bandenkraan voor Van den Elshout en De Bont uit Waalwijk